Counter-Strikeen iso muutos: Ikoninen kartta korvataan hämmentävällä uutuudella

Joulukuussa 2020 esitelty Ancient-kartta korvaa yllättäen klassisen Trainin.

Ancient-kartta (vasemmalla) korvaa yllättäen Trainin, joka on pitkään ollut osa CS-turnausten karttavalikoimaa.

4.5.2021 10:10

Counter-Strike: Global Offensiven uusin päivitys muuttaa pelin karttavalikoimaa, kun ikoninen Train korvataan viime vuonna esitetyllä Ancientilla.

Karttamuutos koskee pelin sisäistä kilpatilaa ja esports-turnauksia. Karttavaihdos on ensimmäinen sitten maaliskuun 2019, jolloin Cache korvattiin Vertigolla.

Ancient esiteltiin ja lisättiin peliin 3. joulukuuta 2020 samalla kun Broken Fang -operaatiolaajennus alkoi. Ancientia on pidetty eräänlaisena uudisversiona aiempien pelien Aztec-kartasta, koska kartat muistuttavat toisiaan ulkoisesti jonkin verran.

Vuonna 1999 esitelty Train on CS:n vanhimpia ja tunnetuimpia karttoja. Nykyistä CS:GO-versiota, joka uudistettiin vuonna 2014, pelattiin turnauksissa reilut kuusi vuotta. Train on kuulunut pitkään eri suomalaisjoukkueiden vahvimpiin karttoihin.

Valve on vahvistanut pian alkavien alueellisten major-karsintaturnausten (RMR) käyttävän vielä vanhaa karttavalikoimaa. RMR:n päätyttyä 30. toukokuuta Ancient otetaan osaksi suurimpia turnauksia. Kartan debyyttiturnauksena huippujoukkueiden osalta toimii todennäköisesti IEM Summer, joka pelataan 3.–13. kesäkuuta.

Huippupelaajat ovat suhtautuneet muutokseen vaihdellen. Moni ei ole koskaan kokeillutkaan Ancientia, koska tähän mennessä ei ole tarvinnut. Osa on suhtautunut uutiseen innolla, jotkut taas kauhistelleet Trainin poistamista.

– Erittäin mielenkiintoista, totesi G2:n Nikola ”NiKo” Kovač.

– Hahaha, mikä tämä kartta on kaverit, ihmetteli maailman parhaana pelaajana pidetty Na`Vi-pelaaja Aleksandr ”s1mple” Kostyliev.

– Ei Cachea, ei Cbblea, ei Tuscania – vaan Ancient. Haluan itkeä, naureskeli BIG-joukkueen İsmail Can ”XANTARES” Dörtkardeş.

Päivitys lisäsi myös uuden Snakebite-aselaatikon, maksullisen CS:GO 360 -tilastopalvelun, Retake-pelitila yhdistettiin Wargames-pelikokonaisuuteen ja vaihtoehtoinen kilpatila karttojen valintaprosessilla jätettiin peliin pysyvästi. Myös Broken Fang -operaatio päättyi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?