Kolme yritystä ei riittänyt HAVU Gamingille – vuoden 2021 ensimmäinen major-karsinta jäi voiton päähän - Esports - Ilta-Sanomat

Kolme yritystä ei riittänyt HAVUlle – jäi voiton päähän major-karsinnasta

HAVU sai kolme tilaisuutta lunastaa jatkopaikan, mutta jokaisesta ottelusta oli tuloksena tappio.

HAVU oli karsintojen kovin nimi, joka jäi ilman jatkopaikkaa. Kuvassa joukkueen nuorin pelaaja, 21-vuotias Jemi ”jemi” Mäkinen.­

30.4. 21:54

Suomalaisen Counter-Strike-joukkueen HAVU Gamingin hienosti alkanut Flashpoint 3 -loppukarsinta päättyi valtavaan pettymykseen.

HAVU aloitti karsinnan voittamalla Sangal Esportsin ja Endpointin 2–0. Joukkue oli tässä kohtaa voiton päässä turnauspaikasta, mutta ratkaisevat ottelut päättyivät kaikki tappioihin.

Ensimmäisen yritys lunastaa jatkopaikka päättyi 0–2-tappioon mousesportsia vastaan. Toisessa ottelussa Sprout oli parempi 1–2. Kolmas ja viimeinen ottelu meni altavastaajalle DBL Poneylle 0–2. Ratkaisevan pelin karttakohtaiset tulokset olivat 20–22 (Dust II) ja 11–16 (Train).

HAVU oli karsintojen kovin nimi, joka jäi ilman jatkopaikkaa. Suomalaisjoukkue on HLTV:n maailmanlistalla 14:s. Tappiot tulivat sijoilla 17, 30 ja 46 oleville joukkueille.

Turnauspaikan meneminen sivu suun oli kova isku komean alkuvuoden pelanneelle suomalaisjoukkueelle. Flashpoint 3 toimii nimittäin vuoden ensimmäisenä major-karsintana Euroopan osalta. Karsintoja on yhteensä kolme.

Seuraava major-turnaus pelataan syksyllä Tukholmassa, johon kutsutaan eniten karsinnoissa pisteitä keränneet joukkueet alueittain. Euroopasta kisoihin etenee 11 joukkuetta.

HAVU voi vielä mahdollisesti nousta mukaan Flashpoint-turnaukseen, jos onni käy. Viime vuoden karsintapisteiden perusteella turnaukseen kutsuttiin 11 joukkuetta, joista viimeisen paikan saaneella entisellä North-joukkueella ei ole tiedettävästi kasassa vaatimukset täyttävää kokoonpanoa.

Suomalaisjoukkue oli karsinnassa parhaiten ilman jatkopaikkaa jäänyt joukkue, joten kutsu entisen North-porukan tilalle voi vielä kilahtaa sähköpostiin. Flashpoint ei ole kommentoinut ex-Northille osoitetun turnauspaikan tilannetta.

Flashpoint 3 pelataan 10.–30. toukokuuta. Suomalaisista ovat mukana Aleksi ”Aleksib” Virolainen (OG) ja Jesse ”zehN” Linjala (FunPlus Phoenix). 16 joukkueen turnauksen kovimmat nimet ovat Vitality, Astralis, Heroic ja BIG.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?