Riot Gamesin päätös ennen Masters Reykjavik -huipputurnausta meni tunnettujen nimien tunteisiin: ”Miten ihmeessä he voivat ajatella tämän olevan ok?” - Esports - Ilta-Sanomat

Pelijätin päätös ennen huipputurnausta meni tunteisiin: ”Miten ihmeessä he voivat ajatella tämän olevan ok?”

Tunnetut nimet eivät ole riemuissaan peliyhtiön päätöksestä lisätä uusi kartta lyhyellä varoitusajalla osaksi pelin ensimmäistä kansainvälistä suurturnausta.

Breeze sijoittuu Karibialle. Pelin kuudes kartta esiteltiin 23. huhtikuuta ja lisättiin jo muutama päivä myöhemmin peliin.­

29.4. 20:11

Valorant-räiskintäpelin julkaisija Riot Games on vahvistanut juuri julkaistun Breeze-kartan debytoivan kilpapelaamisen osalta tulevassa Masters Reykjavik -suurturnauksessa.

Toukokuun 24. päivä alkava kansainvälinen turnaus on laatuaan pelin ensimmäinen. Kartan tuominen pelin suurimpaan turnaukseen kuukauden varoitusajalla on ihmetyttänyt monia alan nimiä.

Riot toimi viime vuonna samalla tavalla, kun Icebox-kartta lisättiin peliin lyhyellä varoitusajalla ennen merkittävää First Strike -turnausta. Myös silloin pelaajat kummastelivat päätöstä, mutta valitukset ovat kaikuneet kuuroille korville.

Erik ”fl0m” Flom sanoi Breezen päätymisen osaksi karttavalikoimaa olevan ilouutinen katsojille, mutta pelaajana hän vihaisi sitä.

Envy-joukkueen Jake ”kaboose” McDonald vastasi twiittiin alapeukulla, Nathan ”leaf” Orf pelkällä kysymysmerkillä, Ethan ”Ethan” Arnold ja Anthony ”vanity” Malaspina kutsuivat päätöstä ”mielenkiintoiseksi”.

– Tämä saa valitettavasti kaikki vihaamaan karttaa, ilmaisi huolensa päätöksestä selostaja Arten ”Ballatw” Esa.

– Miten ihmeessä he voivat ajatella tämän olevan ok, kommentoi asiaa CS-selostaja Mohan ”launders” Govindasamy.

Breezen lisäyksen myötä pelissä on nyt kuusi karttaa, mikä vaikuttaa myös kartan valintaprosessiin. Riot on kertonut ottavansa Islannissa käyttöön uuden valintaprosessin, josta kerrotaan myöhemmin.

Normaalisti karttoja on pariton määrä, jotta joukkueet saavat poistaa ja valita karttoja saman määrän. Monet pelkäävät Riotin päätyvän arpomaan viimeiseksi pelattavan kartan, jotta valintaprosessi olisi yhtä reilu molemmille joukkueille.

Tältä näyttää Breeze:

Counter-Striken julkaisija Valve otti käyttöön osittain arvontaan perustuvan karttojen valintatavan kesällä 2014, kun Overpass ja Cobblestone lisättiin turnausvalikoimaan ennen Kölnissä pelattua major-arvoturnausta.

Silloin karttavalikoima koostui seitsemästä kartasta, josta molemmat joukkueet saivat poistaa ja valita yhden. Jäljelle jääneistä kolmesta kartasta arvottiin yksi päättämään sarja. Ammattilaispelaajat kritisoivat päätöstä kovasanaisesti, mutta turhaan.

Kolmannen kartan valitseminen arvonnalla oli käytössä peräti seitsemässä major-turnauksessa. Valve luopui siitä vasta Atlanta 2017 -majorin kohdalla, jolloin käyttöön otettiin nykytapa, jossa molemmat joukkueet poistavat kaksi karttaa ja valitsevat yhden. Valitsematta jäänyt kartta päättää sarjan tarvittaessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?