Elias Olkkosen isä yllättyi täysin pelikiellon purusta: ”Jotain ihmeellistä tässä on tapahtunut” - Esports - Ilta-Sanomat

Elias Olkkosen isä yllättyi pelikiellon purusta: ”Jotain ihmeellistä tässä on tapahtunut”

Petri Olkkonen on onnellinen poikansa puolesta, mutta ihmettelee peliyhtiön päätöksen ajoitusta.

Elias ”Jamppi” Olkkonen vaihtoi alkuvuodesta Valorantiin, koska major-pelikielto haittasi lupaavalta näyttänyttä CS-uraa. Nyt kielto on yllättäen peruttu.

16.4. 12:25

Elias ”Jamppi” Olkkosen kiistelty Counter-Strike-pelin major-osallistumiskielto päättyi torstaina, kun peliyhtiö Valve ilmoitti tehneensä muutoksia linjauksiinsa. Yhtiön päätös yllätti suomalaislupauksen ja tämän isä Petri Olkkosen.

– Tietysti vähän ristiriitaiset fiilikset. Toisaalta hienoa että näin tapahtui, mutta miksi vasta nyt, kun asiasta on väännetty puolitoista vuotta, Petri kertoo puhelimitse IS:lle.

Petri ihmettelee samaan hengenvetoon myös Valven ilmoituksen ajoitusta: Valorantiin vaihtanut Elias pelaa tänään perjantai-iltana tärkeän karsintaottelun. Uutinen pisti molempien Olkkosten pasmat sekaisin.

– Eliashan oli tietenkin ihan fiiliksissä. Tietty henkinen taakka lähti pois. Tämä antaa mahdollisuuksia tehdä tulevaisuudessa, mitä hän sitten tekeekään, isä iloitsee.

Olkkoset nostivat viime keväänä kanteen ja hakivat oikeuden kautta purkua pelikiellolle. Tapaus kiinnosti kansainvälisesti, koska vastaavaa ei ollut aiemmin nähty. Käräjäoikeus päätti jättää kanteen lopulta tutkimatta, mutta Olkkoset valittivat päätöksestä hovioikeuteen.

Petri on alusta asti seisonut poikansa takana asian osalta. Hän uskoo oikeudenkäynnin vaikuttaneen jollain asteella Valven yllätyspäätökseen.

– Voi olla vähän vaikuttanut, hän toteaa.

– Jotain ihmeellistä tässä on tapahtunut, kun nyt yhtäkkiä tuli tämmöinen päätös. En tiedä, onko taustalla tämä meidän juttumme vai jokin muu. Aiemmin ei ole ollut havaittavissa minkäänlaista lievitystä.

Petri Olkkonen ei ota kantaa siihen, mitä hänen poikansa aikoo tehdä tulevaisuudessa. Elias edustaa tällä hetkellä Team Liquidin Valorant-joukkuetta, joka on nyt Hollannissa harjoitusleirillä.

Elias sanoi torstaina striimissään keskittyvänsä tällä hetkellä Valorantiin ja tärkeisiin karsintapeleihin. CS-mahdollisuuksia hän miettii myöhemmin. Monet uskovat Olkkosen palaavan CS:n pariin, koska 19-vuotiaalla superlupauksella on runsaasti potentiaalia.

– Kyllähän tämä Valven aiempi linjaus ehti aiheuttaa paljon vahinkoa etenkin, kun meidän kanta on koko ajan ollut, että Eliakselle annettu pelikielto on ollut perusteeton. Eliaksen uratilanne olisi varmasti ihan toinen, jos tämä muutos olisi kerrottu vaikka viime vuoden lopulla.

Ilta-Sanomat ei ole tavoittanut Elias Olkkosta kommentoimaan tilannetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?