Suomalaisilla Valorant-tähdillä edessä tärkeät pelit – kaksi voittoa vie askeleen lähemmäs Islantia - Esports - Ilta-Sanomat

Suomalaisilla Valorant-tähdillä tärkeät pelit – tappioon ei varaa, kaksi voittoa vie kohti Islantia

Parhaassakin tapauksessa vain puolet suomalaispelaajista voi edetä jatkoon.

Nikita ”Derke” Sirmitev (vasemmalla) pelaa Fnaticissa ja Elias ”Jamppi” Olkkonen puolestaan Team Liquidissa. Molemmat voivat päästä jatkoon turnauksesta.­

15.4. 15:00 | Päivitetty 15.4. 15:18

Suomalaisilla Valorant-ammattilaisilla on seuraavien päivien aikana edessään yhdet kevään tärkeimmistä otteluista, kun Euroopan toinen Challengers-turnaus pelataan 15.–18.4.

Kahdeksan joukkuetta kilpailee anteeksiantamattomalla formaatilla, jossa ei ole varaa yhteenkään tappioon. Vain kaksi parasta etenee jatkoon ja askeleen lähemmäksi Islannin kansainvälistä megaturnausta.

Suomalaisväriä turnauksessa on Acendissa (Santeri ”BONECOLD” Sassi), Fnaticissa (Nikita ”Derke” Sirmitev), Team Vitalityssä (Jesse ”JESMUND” Terävä) ja Team Liquidissa (Elias ”Jamppi” Olkkonen). Ottelukaavio ei ole suomalaisittain paras mahdollinen.

Acend kohtaa Vitalityn heti avausottelussa, joten yksi suomalainen putoaa varmasti ensimmäisellä kierroksella. Otteluparin voittaja kohtaa toisella kierroksella G2:n tai Fnaticin. Toisella puolella kaaviota aloitetaan perjantaina ottelupareilla Opportunists–NiP ja Liquid–CE Calling.

Torstaina ja perjantaina pelataan puolivälierät, lauantaina välierät ja sunnuntaina finaali. Ensimmäiset ottelut alkavat joka päivä kello 18 ja toinen 21 Suomen aikaa. Karsintoja voi seurata englanniksi Valorantin tai suomeksi FELin Twitch-kanavalta.

Molemmat turnausfinalistit pääsevät Challengers -finaaliin, joka pelataan kahdeksan joukkueen kesken 25.4.–2.5. Euroopasta osallistuu neljä joukkuetta, Turkista kolme ja Ivy-maiden alueelta yksi.

Challengers -finaalin kaksi parasta palkitaan paikalla vuoden toiseen Masters-turnaukseen, joka järjestetään kymmenen joukkueen voimin toukokuun lopulla Reykjavikissa. Kyseessä on pelin ensimmäinen kansainvälinen huipputurnaus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?