MM-sankari Anathan ”ana” Pham palaa kolmannen kerran Dota 2:n pelikentille – nouseeko OG taas tuhkista mestariksi? - Esports - Ilta-Sanomat

MM-sankari palaa kolmannen kerran pelikentille – nouseeko OG taas tuhkista mestariksi?

Dota 2:n hallitseva maailmanmestari OG sai kaivatun MM-sankarinsa takaisin joukkueeseen.

Anathan ”ana” Pham palaa kolmatta kertaa OG:n riveihin MM-kisojen lähestyessä.­

12.4. 22:05

21-vuotias australialainen Anathan ”ana” Pham palaa Dota 2:n kilpakentille ja OG-joukkueeseen, jossa hän ottaa malesialaisen Yeik ”MidOne” Nai Zhengin jättämän paikan.

Pham on edustanut OG:ta on/off-tyyliin syksystä 2016 asti. Vuosina 2017–19 hän jäi elokuussa pelattujen MM-kisojen jälkeen aina määrittelemättömän pituiselle tauolle.

Pelaaja on kerta toisensa jälkeen tehnyt paluun MM-kisojen lähestyessä. Ensimmäisellä kerralla tauko kesti 9 kuukautta, toisella 6 ja viimeisin yli 1,5 vuotta, koska viime vuonna kisoja ei järjestetty koronan takia.

OG on voittanut MM-kultaa vuosina 2018–19. Ensimmäinen voitto tuli vasten kaikkia odotuksia, kun altavastaajana lähtenyt OG pudotti yksi kerrallaan Phamin johdolla kärkinimiä matkalla mestaruuteen. Pham valittiin tuolloin kisojen parhaaksi pelaajaksi.

Phamin palattua OG:lla on joukkueessa neljä viidestä maailmanmestarista. Poissa joukosta on ainoastaan Jesse ”JerAx” Vainikka, joka päätti pelaajauransa tammikuussa 2020. Hiljattain Vainikka ilmoitti palaavansa Dotan pariin, mutta kilpaileminen ei kuulu hänen suunnitelmiinsa.

OG:ssa pelaavat nyt Pham, ranskalainen Sébastien ”Ceb” Debs, tanskalainen Johan ”N0tail” Sundstein, makedonialainen Martin ”Saksa” Sazdov sekä suomalaistähti Topias ”Topson” Taavitsainen. Sazdov on joukkueen ainoa ei-maailmanmestari.

Hallitsevan maailmanmestarin uusittu kokoonpano debytoi tiistaina, kun Dota Pro Circuitin vuoden toinen kausi alkaa. Heikosti vuoden aloittanut OG kilpailee Euroopan divisioonassa seitsemän muun joukkueen kanssa.

Tuleviin MM-kisoihin kutsutaan 12 joukkuetta DPC-sarjan ja siihen liittyvien major-turnausten jakamien pisteiden perusteella. OG:lla on pisteitä vain kourallinen, joten joukkue tarvitsee tulevista koitoksista huippusijat saadakseen kutsun pelaamaan kolmannesta MM-kullasta.

OG voi nousta myös kisoihin Euroopan-karsintojen kautta, jossa on tosin tarjolla vain yksi jatkopaikka. Avoimia karsintoja ei järjestetä tämän vuoden kisoihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?