Mukana kovia nimiä ja yksi yllättäjä – erikoinen CS-pariturnaus Red Bull Flick huipentuu marraskuussa Helsinkiin - Esports - Ilta-Sanomat

Erikoinen CS-turnaus huipentuu Helsinkiin – mukana huippunimiä ja yllättäjä

ENCEn lisäksi Helsingissä nähdään muun muassa OG:n ja G2:n kahden hengen joukkueet.

Joonas ”doto” Forssin edustama ENCE ja G2 Esports on kutsuttu suoraan Helsingissä pelattavaan finaalitapahtumaan.­

7.4. 20:31

Red Bull tuo suuren Counter-Strike-pariturnauksensa finaalit loppuvuodesta Suomeen, kun voittaja kruunataan Helsingissä 19.–21. marraskuuta.

Tapahtumapaikkaa ei ole vielä paljastettu, mutta kyseessä on yleisötapahtuma. Finaalitapahtumassa 50 000 euron palkintopotista kisaa tunnettuja joukkueita, joista ensimmäiset on jo vahvistettu.

Suomalaisorganisaatio ENCEn lisäksi joukkueensa marssittavat turnaukseen ainakin G2, OG, FURIA, BIG ja Cloud9, joka ilmoitti juuri jättävänsä CS:n toistaiseksi. Joukkueiden valitsemat pelaajaparit paljastetaan lähempänä tapahtumaa.

Helsingin finaalissa kilpailevien joukkueiden tarkkaa määrää ei ole vielä paljastettu, mutta kuka tahansa voi päästä sinne kilpailemaan avoimien nettikarsintojen kautta.

Suomen ensimmäinen avoin karsinta alkaa 17.4. ja toinen pelataan vasta lokakuussa. Molemmat karsinnat koostuvat kahdesta esikarsinnasta ja karsintafinaalista, joiden voittajat kohtaavat vielä lokakuussa.

Karsintoihin osallistuminen on ilmaista, mutta ikäraja on 16 vuotta. Ilta-Sanomat näyttää karsinnat ja finaaliviikonlopun pelit suorana ja suomeksi ISTV:n sekä Twitchin kautta.

Kenellä tahansa on mahdollisuudet edetä maailmanfinaaliin ja nöyryyttää kovia nimiä. Viime vuoden voittajapari oli aloittanut pelit Saksan avoimista karsinnoista.­

Ammattilaiset eivät olleet viime vuonna pariturnauksessa vahvoilla: Finaalivaiheen neljä parasta olivat kaikki karsintanimiä. 8000 euron pääpalkinnon kuittasi saksalaispari Elias ”⁠s1n” Stein ja Tom ”⁠skyye” Hagedorn.

Syy ammattilaisten konttaamiseen oli pitkälti kiinni turnauksen poikkeavasta pariformaatista. Ottelut pelataan täysin uusilla kartoilla, joita on yhteensä viisi. Kartoissa idea on pitää hallussa tiettyä paikkaa, jolloin vastustaja menettää pisteitä. Ensimmäisenä pisteensä menettänyt joukkue häviää kierroksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?