Kilpapelaaja sopi väitteet hyväksikäytöstä oikeussalin ulkopuolella – fanit odottavat paluuta - Esports - Ilta-Sanomat

Kilpapelaaja sopi väitteet hyväksikäytöstä oikeussalin ulkopuolella – fanit odottavat paluuta

Alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä viime kesänä syytetty Nairoby ”Nairo” Quezada on sopinut tapauksen oikeuden ulkopuolella.

Nairoby ”Nairo” Quezada palaa Smash-yhteisöön yli puolen vuoden tauon jälkeen. Kuvakaappaus Quezadan YouTube-videolta, jossa hän kertoi aloittavansa taas striimaamaan.­

7.4. 10:29

Super Smash Bros Melee -tappelupelisarjan tunnetuimpiin pelaajiin lukeutuva 24-vuotias Nairoby ”Nairo” Quezada palaa peliareenoille. Pelaaja aloittaa yhdeksän kuukauden tauon jälkeen striimaamaan 8. huhtikuuta. Lähetysalustana toimii YouTube, koska pelaajalla on porttikielto Twitchiin.

Hypettääkseen paluutaan pelaaja on ladannut suositulle YouTube-kanavalleen videon, jossa hän reagoi Sephiroth-hahmon esittelytilaisuuteen. Videota katsottiin 24 tunnin aikana yli 160 000 kertaa, mikä kertoo pelaajalla olevan viime kesän kohusta huolimatta yhä suuri seuraajakunta.

Quezada nousi heinäkuussa 2020 otsikoihin, kun häntä syytettiin alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2017 tapahtuneella turnausmatkalla. Pelaaja myönsi väitteet nopeasti ja jätti sosiaalisen median kuukausiksi. Syyskuussa hän sai porttikiellon Twitchiin tilanteen takia.

Lokakuussa pelaaja palasi someen ja perui aiemmat kommenttinsa, jotka hän sanoi antaneensa paniikissa romahdettuaan syytöksistä. Lisäksi hän ilmoitti vievänsä asian oikeuteen sanoen Zack ”CaptainZack” Lauthin väitteiden olevan tuulesta temmattuja.

Pelaaja latasi 19. helmikuuta 2021 YouTube-kanavalleen videon, jossa hän kertoi sopineensa asian Lauthin kanssa. Kumpikaan osapuoli ei ole kertonut yksityiskohtia julkisuuteen.

Syyskuussa asetettua Twitch-porttikieltoa ei ole kumottu sovinnosta ja paluusuunnitelmista huolimatta. Pelaaja on ollut yhteydessä Twitchiin useita kertoja tuloksetta, eikä aio luovuttaa asian suhteen. Helmikuussa Twitch-kieltoon liittyvä aihetunniste #UnbanNairo keräsi yli 200 000 viestiä Twitterissä.

Kaikkien aikojen Smash-pelaajiin lukeutuva Quezada on voittanut turnauksista yli 130 000 dollaria. Toistaiseksi pelaaja ei ole kommentoinut mahdollista paluutaan kilpakentille.

Huhtikuun alussa pelaaja kertoi saaneensa purettua useita turnausjärjestäjien antamia pelikieltoja. Lisäksi hänet on poistettu Smashin kansainväliseltä porttikieltolistalta, jota monet turnausjärjestäjät käyttävät.

Hyväksikäyttöväitösten takia Quezada sai viime kesänä potkut maineikkaasta NRG Esports -organisaatiosta. Pelaajalla on Twitterissä lähes 200 000 seuraajaa ja YouTubessa yli 225 000 tilaajaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?