Kilpapelaajan vuonna 2019 kuvaama Snapchat-video johti potkuihin – ehti edustaa huippujoukkuetta vain pari päivää - Esports - Ilta-Sanomat

Vanha synti paljastui huippusopimuksen jälkeen: Snapchat-video toi kilpapelaajalle potkut

Katherine So paljasti potkujensa syyn suorassa lähetyksessä vain vuorokausi TSM:n yllätysilmoituksen jälkeen.

Koronan takia naisjoukkue esiteltiin animetyyliin tehdyllä joukkuekuvalla. So on kuvassa oikeassa reunassa.­

24.3. 10:07

Valorant-pelaaja Katherine ”LunarKats” So ehti edustaa vain kaksi päivää maineikkaan TSM-organisaation uutta Valorant-naisjoukkuetta ennen kuin sai potkut, uutisoi DOT Esports.

TSM ilmoitti pelaajan potkuista sunnuntaina, mutta syy saatiin tietä vasta maanantaina, kun So kertoi asiasta Twitch-striimissään. Hän paljasti potkujen syyksi vuonna 2019 kuvatun Snapchat-videon, jossa hän puhui muun muassa loukkaavasti ja tylysti palvelutyöntekijöistä. Videota hän kuvaili loukkaavaksi.

So oli jakanut videon Snapchat-tarinaansa, mutta poisti sen nopeasti saatuaan moitteita sanomisistaan. Hän myös kiisti sanoneensa mitään rasistista. Joku oli kuitenkin ladannut videon itselleen ja lähettänyt sen nyt TSM:lle kuultuaan pelaajan tekemästä sopimuksesta.

TSM reagoi tilanteeseen ehdottomalla sopimuksen purkua Solle. Pelaaja ehti edustaa TSM:ää vain kolme päivää. Striimissään hän kertoi olevansa pahoillaan joukkuetovereidensa puolesta, mutta kantavansa vastuun teoistaan.

TSM:n naisjoukkue aloitti yhdessä pelaamisen helmikuussa catjam-nimellä, mutta TSM ilmestyi kuvioihin nopeasti. Joukkueen pelaajista tunnetuin on kanadalainen Catherine ”CAth” Leroux, joka edusti Counter-Strikessa CLG:tä ja Dignitasta vuosina 2015–19.

TSM:n joukkue, joka on nyt virallisesti yhtä pelaaja vailla, pelaa torstaina alkavassa VCT: Game Changers -turnauksessa. Son paikan karsinnoissa otti ensimmäisen ottelun jälkeen Arianarchist-nimimerkkiä käyttävä pelaaja, joka pelaa myös viikonloppuna joukkueen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?