Ennätysyleisö seurasi, kun ENCE voitti 2–1! HAVUn 16 ottelun voittoputki päättyi

ENCE voitti perjantain todellisessa jännitysnäytelmässä HAVUn 2–1. Ottelun aikana laitettiin uusiksi myös yksi suomalainen Twitch-ennätys.

Se on siinä! Aleksi ”allu” Jallin tähdittämä ENCE-joukkue voitti perjantaina HAVUn 2–1.

12.3.2021 21:43

ENCE katkaisi HAVUn hurjan 16 ottelun voittoputken perjantaina, kun Suomen kaksi tunnetuinta esports-organisaatiota kohtasivat Counter-Strikessa yli kahden vuoden tauon jälkeen.

Paras kolmesta -ottelu päättyi vuodenvaihteessa kansainvälistyneen ENCEn 2–1-voittoon. Karttakohtaiset tulokset olivat 16–10 (Nuke), 14–16 (Overpass) ja 19–17 (Inferno). Kovasti odotettu ottelu tarjosi jokaisessa kolmessa kartassa tiukkoja tilanteita ja näyttäviä yksilösuorituksia.

Nukessa ENCE nousi 3–7-tappiosta vakuuttavaan 16–10-voittoon, mutta äärimmäisen jännittävä Overpass meni HAVUlle viimeisen kierroksen päätteeksi. Infernossa peli ratkesi vasta jatkoajalla, vaikka ENCE johti karttaa 5–1, 14–11 ja 15–13.

Jatkoajalla kartta meni ensimmäisellä yrittämällä erittäin niukasti ENCElle. 18–17-tilanteessa ENCE-pelaajat Aleksi ”allu” Jalli ja Marco ”Snappi” Pfeiffer voittivat lähes mahdottomalta näyttäneen 2vs5-tilanteen. Tilanne on katsottavissa alla olevasta twiitistä.

Perjantai-illan erittäin odotetun kohtaamisen aikana tehtiin odotetusti suomenkielisen Twitch-lähetyksen uusi katsojaennätys: Pelaajat.comilta kerrotaan lähetystä seuranneen parhaimmillaan samanaikaisesti 36 113 katsojaa. Uniikkeja katsojia oli 102 181, mutta lähetystä ja sen tallennetta on katsottu yli 200 000 kertaa.

  • Juttu jatkuu taulukon jälkeen

Ottelu oli osa Pelaajat.com Series Spring -sarjaa, joka huipentuu kuun lopulla Pohjoismaiden väliseen Masters-turnaukseen. Suomen kärkiorganisaatiot oli kutsuttu erilliseen Showoff-erikoisotteluun.

ENCE sai voitosta suoran paikan Mastersiin, johon HAVU voi vielä nousta mukaan suomalaisjoukkueiden välisestä kevätfinaalista. Se pelataan jo ensi viikonloppuna 19.–21.3.

Masters-turnauksen voittaja palkitaan 25 000 dollarilla sekä kisapaikalla BLAST Premier: Showdown -karsintaturnaukseen. Huhtikuussa pelattavassa kansainvälisessä Showdown-karsinnassa pelaa muun muassa HLTV:n ykkösnimi Astralis ja Aleksi ”Aleksib” Virolaisen johtama OG-joukkue.

Muokattu 13.3. klo 12.22: Tarkennettu lähetyksen katsojamääriä uusien tietojen perusteella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?