Suomen kovimmat CS-joukkueet kohtaavat – järjestäjä kertoo, miksi kansainvälistynyt ENCE pääsi mukaan

HAVU Gamingin, KOVA Esportsin ja IQUE.gg:n lisäksi myös kansainvälistynyt ENCE kilpailee uudessa kansainvälisessä CS-sarjassa.

Profiiliaan viime kuukausina kovasti nostaneelta IQUE.gg:ltä odotetaan huippusuoritusta 19.–21.3. pelattavassa kevätfinaalissa.

9.3.2021 20:11

Pelaajat.com järjestää parhaillaan Counter-Strike-turnausta, jonka kautta yksi suomalaisjoukkue voi nousta mukaan BLAST Premierin huippuotteluihin haastamaan kansainväliset tähtinimet.

Vain suomalaisjoukkueille tarkoitettu Pelaajat.com Series Spring alkoi helmikuussa avoimilla karsinnoilla, joita seuraa tällä viikolla pelattava Showoff-erikoissottelu ja 19.–21.3. pelattava kevätfinaali.

Kevätfinaalin kahdeksasta joukkueesta kaikki paitsi yksi ovat jo tiedossa. Avoimista karsinnoista kisapaikan lunastivat VIISU Gaming ja Exen Esports, joiden lisäksi kutsun saivat hREDS, KOVA, SJ, FCottoNd sekä kovassa nosteessa oleva IQUE.gg.

Viimeinen osallistuja selviää tulevana perjantaina 12.3. pelattavan Showoff-ottelun päätteeksi. Siinä kohtaavat vuoden erinomaisesti aloittanut HAVU ja vuodenvaihteessa kansainvälistynyt ENCE.

Suomen kaksi tunnetuinta esports-organisaatiota kohtaavat ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen, mutta vain toisella on suomalainen kokoonpano. ENCEn viidestä pelaajasta suomalaisia ovat nykyisin vain enää Aleksi ”allu” Jalli ja Joonas ”doto” Forss.

Avoimiin karsintoihin osallistuneilta ja kevätfinaaliin kutsutuilta joukkueilta vaadittiin täysin suomalaiset kokoonpanot – miksi ei ENCEltä?

– ENCEn kohdalla tehtiin yksinkertaisesti suomalaispelaajamäärien osalta poikkeus, koska kyseessä pitkän linjan suomalainen e-urheiluorganisaatio, Pelaajat.comin projektimanageri ja osakas Juho Salminen kertoo Ilta-Sanomille.

ENCEssä vuosina 2018–20 yhdessä pelanneet Aleksi ”allu” Jalli (vasemmalla) ja Jani ”Aerial” Jussila kohtaavat perjantain Showoff-ottelussa.

Showoffin voittaja palkitaan suoralla jatkopaikalla Pohjoismaiden väliseen Masters-karsintaan, johon nousee lisäksi mukaan kevätfinaalin voittanut suomalaisjoukkue – tai mahdollisesti Euroopan lipun alla nykyisin turnauksia pelaava ENCE.

Pelaajat.comin järjestämään Pohjoismaiden väliseen Masters-karsintaan (26.–28.3.) osallistuu kahdeksan joukkuetta, jotka taistelevat 25 000 dollarista ja yhdestä paikasta kansainvälisten huippunimien tähdittämään BLAST Premier: Showdowniin.

BLAST Showdown on äärimmäisen kovatasoinen 16 joukkueen huippukarsinta, josta vain kaksi parasta etenee BLASTin kausifinaaliin pelaamaan yli 400 000 dollarin palkintorahoista. Showdownissa pelaa huhtikuussa muun muassa Astralis, G2 Esports, Team Liquid, Team Vitality, MIBR ja Aleksi ”Aleksib” Virolaisen edustama OG.

Pelaajat.com näyttää kevään aikana Twitch-kanavaltaan oman CS-turnaussarjansa lisäksi myös BLAST Premierin huippuottelut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?