Hurjassa iskussa ollut altavastaaja teki kovan tempun – HAVU juhli silti lopulta mestaruutta

HAVU Gaming oli finaalin ensimmäistä karttaa lukuun ottamatta täysin ylivoimainen Elisan CS-turnauksessa.

Sami ”xseveN” Laasasen edustama HAVU voitti turnauksen odotetusti, mutta finaalissa joukkue hävisi yllättäen yhden kartan.

8.3.2021 9:10

Suomalaisille Counter-Strike-joukkueille järjestetty Elisa Nordic Championship Finland -turnaus päättyi odotetusti HAVU Gamingin voittoon.

HAVU voitti finaalissa turnauksen yllättäjän IQUE.gg:n 2–1. HAVU hävisi ensimmäisenä pelatun Miragen 16–19, kun IQUE nousi 4–11-tilanteesta vakuuttavaan jatkoaikavoittoon. Nuoren joukkueen puhti loppui kuitenkin Mirageen, sillä HAVU voitti Overpassin 16–3 ja Nuken 16–4.

IQUE.gg oli viikonlopun kuuma nimi. Pelaajat vasemmalta oikealle: Niko ”choco” Munukka, Henri ”HENU” Ylilehto, Jere ”Elfern” Nissi, Jimi ”Jimpphat” Salo ja Jyrki ”JyrG” Kankaanranta.

Finaalin avauskartta Mirage oli ainoa, jossa HAVU kärsi turnauksen aikana tappion tai joutui koville. Puolivälierissä joukkue oli voittanut FCottoNdin 2–0 (16–10 Mirage, 16–5 Train) ja murskannut välierissä hREDSin 2–0 (16–2 Inferno, 16–2 Dust II).

IQUE oli turnauksen kuumin nimi. Nuori joukkue marssi finaaliin voittaen 2–0-lukemin SJ:n ja KOVAn. IQUE oli hävinnyt lohkovaiheessa niukasti HAVUllle 0–2, mutta nyt haaviin tarttui karttavoitto Suomen ykkösjoukkuetta vastaan. Viime viikkoina profiiliaan nostanut IQUE sai viikonlopun suorituksesta runsaasti ylistystä.

HAVU sai voitosta 6250 dollaria ja paikan Elisa Spring Invitational -turnaukseen. IQUE.gg kuittasi toisesta sijasta 3750, pronssia napannut hREDS 2000 ja neljänneksi jäänyt KOVA 500.

Elisa Spring Invitationalissa pelavat HAVUn lisäksi Tanskan, Norjan ja Ruotsin Elisa-liigojen voittajat sekä neljä kutsujoukkuetta, jotka paljastetaan myöhemmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?