Kaikkien aikojen R6-pelaaja Niclas ”Pengu” Mouritzen lopettaa 23-vuotiaana – kahden MM-kullan mies etsii nyt itseään - Esports - Ilta-Sanomat

Kaikkien aikojen R6-pelaaja lopettaa 23-vuotiaana – kahden MM-kullan mies etsii nyt itseään

Niclas ”Pengu” Mouritzen voitti urallaan kaiken mahdollisen ja tienasi yli 300 000 euroa.

”Pengu” nimimerkillä pelannut Niclas Mouritzen lopettaa kilpauransa Rainbow Six: Siegessä vain 23-vuotiaana.­

3.3. 13:55

23-vuotias tanskalainen Niclas ”Pengu” Mouritzen on ilmoittanut lopettavansa kilpauransa Rainbow Six: Siege -pelissä. Mouritzen kertoi jo viime kesänä lopettamisen olevan lähellä, mutta ajoitus yllätti silti monet R6-fanit.

Mouritzenin edustaman G2 Esportsin piti osallistua helmikuussa pelin MM-turnaukseen, joka jouduttiin siirtämään toukokuulle koronatilanteen takia. Pelaaja ei kuitenkaan halunnut enää lykätä lopettamispäätöstään.

– Viisi vuotta elin lapsuudenunelmaani ja koin uskomattomia asioita, tanskalainen tiivisti Twitterissä kilpauransa.

Viimeisen viiden vuoden kovat harjoittelumäärät vaikuttivat tanskalaisen henkiseen jaksamiseen. Hän aikoo nyt keskittyä sisällöntuottamiseen ja selvittää ”millainen ihminen hän todellisuudessa on”.

Mouritzen on vuonna 2015 julkaistun taktisen räiskintäpelin ylivoimaisesti menestynein pelaaja. Tanskalaispelaaja edusti urallaan vain kahta organisaatiota: PENTA Sportsia ja G2 Esportsia, jossa hän jatkaa sisällöntuottajana.

Palkintorahaa hän voitti urallaan reilut 300 000 euroa. Pelaajan saavutuksiin lukeutuvat kaksi maailmanmestaruutta eli Six Invitationalin voittoa (2018–19), yksi major-arvoturnausvoitto ja neljä Pro League -mestaruutta. Viimeinen voitto tuli alkuvuodesta pelatusta Euroopan-liigan finaalivaiheesta, joka pelattiin koronan takia netissä.

Mouritzen nostamassa MM-kisojen mestaruusmoukaria vuonna 2019. Mestaruus oli pelaajan toinen peräkkäinen.­

Mouritzeniä pidettiin yleisesti pelin kasvoina ja yhtenä parhaimmista esikuvista. Hänen viimeiseksi joukkueekseen jäänyt G2 ei menestynyt aivan odotetulla tavalla viime vuonna, mutta pelaajan mukaan tällä ei ollut vaikutusta lopettamispäätökseen.

Team Vitalitya nykyisin edustava Fabian ”Fabian” Hällsten kehui vuolaasti entistä joukkuetoveriaan. Hällstenin mukaan Mouritzen on kaikkien aikojen R6-pelaaja, jonka vaikutusta pelin kilpapuoleen ei tulla koskaan ylittämään.

G2:n kokonpanossa tanskalaisen paikan ottaa 19-vuotias britti Jordan ”Kayak” Morley. Joukkueeseen kuuluvat lisäksi toinen britti Ben ”CTZN” McMillan, australialainen Jake ”Virtue” Grannan ja suomalaiset Juhani ”Kantoraketti” Toivonen sekä Aleksi ”UUNO” Työppönen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?