”Luultavasti olisi tullut kenkää itelle” – Sami Laasanen paljastaa podcastissa päättäneensä olla hiljaa kuultuaan Aleksi Virolaisen potkuista

Sami ”xseveN” Laasanen muisteli Pelaajat.comin podcastissa ENCE-tähdelle kesällä 2019 annettuja kohupotkuja.

Sami ”xseveN” Laasanen kertoi podcastissa ettei hän ollut mukana päättämässä Aleksi ”Aleksib” Virolaisen potkuista.

2.3.2021 20:29

Counter-Strike-pelaaja Sami ”xseveN” Laasanen on vieraillut Pelaajat.comin Esportscast-podcastissa, jossa hän muisteli ENCEn loppukesän 2019 yllättävästä pelaajavaihdosta ja kävi läpi omaa uraansa.

26-vuotias Laasanen paljasti podcastissa saaneensa käytännössä vain ilmoituksen, että pelinjohtajana toimiva Aleksi ”Aleksib” Virolainen saisi potkut. Laasanen ei kertonut, keneltä hän kuuli asiasta tai ketkä ENCEsssä olivat tehneet päätöksen.

Pelaajan kommentin perusteella hän ei osallistunut päätöksentekoon. Hän ei myöskään kommentoinut potkupäätöstä joukkueen sisällä, koska ei uskonut että hänen sanoillaan olisi vaikutusta tilanteeseen.

– Luultavasti olisi varmaan tullut kenkää itelle. Semmoinen fiilis on mulle jäänyt, Laasanen sanoi podcastissa.

Laasanen puhuu potkuista 55 minuutin kohdalla:

ENCE-tähden kohupotkut oli yksi vuoden 2019 puheenaiheista esportsissa. Asiasta on riittänyt keskustelua myös useita kertoja sen jälkeen, kuten viime keväänä, jolloin Virolainen paljasti Urheilucastissa tajunneensa kesken sukujuhlien saavansa potkut.

Virolaisen paikan joukkueessa otti maailmaa nähnyt ja kokenut Miikka ”suNny” Kemppi, joka sai tilanteen takia fanien vihat niskaansa. Kemppi sanoi hiljattain toisessa Urheilucast-jaksossa kohun nousseen aivan syystä, mutta fanit ylittivät silti tietyt rajat.

ENCEn ikoninen ja major-hopeaa voittanut kokoonpano kuvattuna kesällä 2018. Nykyisin vain Aleksi ”allu” Jalli (toinen oikealta) pelaa ENCEssä.

Laasanen kertoi podcastissa myös keväästä 2020, joka oli käänteentekevä hänen uransa kannalta. Silloin hänet siirrettiin sivuun Elias ”Jamppi” Olkkosen tieltä. Laasanen sanoi joukkueen päätöksen olleen oikea, koska hän tarvitsi taukoa ja uutta perspektiiviä.

– Siinä vaiheessa alkoi tajuta, että ei ollut pelissä asiat hyvin tai pelin ulkopuolella. Se vaati sitä taukoa, ja sitä otinkin aika hyvin. [...] Kyllä siinä oli monta kuukauttakin, kun en pelannut ollenkaan, Laasanen paljasti.

Laasanen totesi heti perään voivansa nyt paremmin kuin koskaan. ENCE-ura päättyi elokuussa 2020, kun Laasanen siirtyi nykyisin edustamaansa HAVU Gamingiin. Muutama kuukausi siirron jälkeen HAVUn kokoonpano meni kuitenkin uusiksi, kun Joonas ”doto” Forss ja Eetu ”sAw” Saha loikkasivat ENCEn riveihin.

HAVUa vahvistivat joulutauon aikana Jemi ”jemi” Mäkinen ja Laasasen kanssa ENCEssä samaan aikaan pelannut Jani ”Aerial” Jussila. Laasanen on tyytyväinen joukkueen nykyiseen kokoonpanoon ja tilanteeseen.

Hänen mukaan HAVUn yksi tavoite nyt on nousta top30:n joukkoon HLTV:n maailmanlistalla. Vuoden päättyessä paikka top20:ssä olisi saavutus, johon pelaaja olisi tyytyväinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?