Miikka Kemppi mukaan huippuliigaan – auttaa toisen suomalaistähden joukkuetta

Miikka ”suNny” Kemppi rakentaa kansainvälistä kokoonpanoa, mutta auttaa huippuliigassa entisiä joukkuetovereitaan.

Miikka ”suNny” Kemppi pelaa yllättäen ESL Pro Leaguessa, kun hän auttaa vanhoja joukkuetovereitaan FunPlus Phoenix -joukkueessa.

1.3.2021 17:02

Counter-Strike-ammattilainen Miikka ”suNny” Kemppi palaa pelikentille parin kuukauden tauon jälkeen, kun hän vahvistaa FunPlus Phoenixiä. Suomalaispelaajan mukaan kyseessä on väliaikainen kokeilu, ei pidempi diili.

Kemppi edustaa FPX:ää tulevalla ESL Pro League -kaudella, joka pelataan 8.3.–11.4. Hän korvaa kokoonpanossa mousesportsista alkuvuoden lainalla olleen Chris ”chrisJ” de Jongin, jonka kanssa FPX voitti yhden turnauksen.

– Tosi hieno kokemus päästä pelaamaan huipputurnaus hyvän joukkueen kanssa. Esportsissa tällaiset tilaisuudet ovat hyvin harvassa. On ollut myös todella hauskaa harjoitella pitkästä aikaa. Viime vuonna unohtui jopa CS:n hauskuus, joten tätä on todellakin kaivattu, Kemppi kommentoi asiaa IS:lle.

26-vuotiaan Kempin rinnalla liigassa pelaavat suomalaistähti Jesse ”zehN” Linjala, Pavle ”maden” Bošković, Asger ”farlig” Jensen ja Martin ”STYKO” Styk. Kemppi ja Linjala ovat pelanneet aiemmin yhdessä vuonna 2017 PENTA-joukkueessa. Styk on pelannut Kempin kanssa yhdessä mousesportsissa.

FPX pelaa ESL Pro Leaguen A-lohkossa (8.–12.3.) yhdessä BIGin, Complexityn, Heroicin, Renegadesin ja Aleksi ”Aleksib” Virolaisen johtaman OG:n kanssa. FPX:n ensimmäinen ottelu on Complexityä vastaan heti maanantaina kello 13. Telia näyttää sarjan otteluita suorana ja suomeksi muun muassa Twitchissä.

Joulukuussa huhuttiin Kempin vahvistavan FPX:n kokoonpanoa, mutta suomalaispelaaja kertoi tammikuussa IS:lle hylänneensä diilin, koska halusi rakentaa kansainvälistä kokoonpanoa yhdessä ruotsalaislegenda Robin ”flusha” Rönnquistin kanssa.

Kansainvälisen joukkueen suunnitelmat ottivat takapakkia helmikuun alussa, kun sen kolmas jäsen Timothy ”autimatic” Ta ilmoitti vaihtavansa Valorantiin. Kemppi vahvisti IS:lle myöhemmin helmikuussa projektilla olevan kasassa kaikki viisi pelaajaa.

Kemppi on ollut viimeiset pari viikkoa vapaa agentti, sillä hänen ENCE-sopimuksensa purettiin helmikuussa. Hänen edellisestä ammattilaisottelustaan on jo kolme kuukautta, sillä ENCE pelasi viimeisen kerran suomalaisella kokoonpanolla 1. joulukuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?