Huippusarjan ulkomaalaiskiintiöstä riittää vääntöä – tiimipomolta tyly vastaus eräälle pelaajalle: ”Saisit luultavasti minimipalkkaa” - Esports - Ilta-Sanomat

Huippusarjan sisällä kuohuu – tiimipomon kommentti minimipalkasta kolahti omaan nilkkaan

LCS-liigassa kilpailevien joukkueiden pomot haluaisivat poistaa pelaajia koskevan ulkomaalaiskiintiön, minkä uskottaisiin romahduttavan Pohjois-Amerikan tulevien pelaajien kehityksen.

TSM:n perustajan ja pääomistajan Andy ”Reginald” Dinhin kommentti suututti monet LoL-fanit.­

23.2. 20:33

League of Legends -pelin Pohjois-Amerikan huippusarjan LCS:n ulkomaalaiskiintiöstä on riittänyt puhetta viime viikot.

Suljetun LCS-liigan jokaisella joukkueella saa olla ottelussa pelaamassa vain kaksi ulkomaalaiskiintiöön laskettavaa pelaajaa. Kiintiöön lasketaan kaikki pelaajat, jotka tulevat Pohjois-Amerikan ja Oseanian alueen ulkopuolelta.

Muualta, kuten vaikkapa Etelä-Koreasta, tuleva pelaaja voi kuitenkin saada vapautuksen ulkomalaiskiintiöstä, jos hän täyttää vaatimukset. Sääntöjen mukaan pelaajan on pitänyt pelata liigassa vähintään pari vuotta aktiivisesti, jotta hänet voidaan vapauttaa kiintiöstä.

LCS:ssä kilpailee 10 joukkuetta, joiden omistajat ovat ilmaisseet halunsa poistaa ulkomaalaiskiintiö liigasta. LCS:ää aktiivisesti seuraavan Travis Gaffordin mukaan LCS-omistajat ovat pyytäneet LoLin julkaisijaa Riot Gamesia poistamaan ulkomaalaiskiintiön. Gaffordin video aiheesta on katsottavissa alta.

Monen omistajan mielestä kiintiön poistaminen nostaisi alueen tasoa, kun lahjakkaita pelaajia voitaisiin ostaa vapaasti ympäri maailmaa. Monet LoLin esports-fanit ja pelaajat puolestaan uskovat käyvän aivan päinvastoin, koska Pohjois-Amerikan uusien pelaajien reitti ammattilaiseksi olisi entistä vaikeampi. Katsojalukujen uskottaisiin myös laskevan, kun liiga olisi täynnä tuntemattomia persoonia.

Immortals-joukkueen Mohamed ”Revenge” Kaddoura on sanonut suoraan Twitterissä päässeensä liigaan, koska ulkomaalaiskiintiö on olemassa. Cloud9-joukkueen Philippe ”Vulcan” Laflamme totesi puolestaan Twitterissä, että ulkomaalaispelaajista niin kovasti haaveilevat tiimipomot voisivat vain ostaa joukkueen haluamaltaan alueelta.

Muun muassa TSM:n perustaja Andy ”Reginald” Dinh ei pitänyt pelaajan kommentista. Hän vastasi siihen kommentilla, joka poiki tiimipomolle runsaasti kritiikkiä ja naureskelua muun muassa useiden meemien muodossa.

– Tietämätön twiitti. Jos jokainen LCS-joukkue jättäisi liigan, sinulta häviäisi työ ja saisit luultavasti minimipalkkaa, Dinh kirjoitti.

Muun muassa Cloud9:n ja Team Liquidin pomot ovat esittäneet, että joukkueiden pitäisi tukea akatemiajoukkueita ja amatöörejä aiempaa suuremmilla summilla, jos ulkomaalaiskiintiö poistettaisiin sarjasta. Näin tuettaisiin amatöörejä ja varmistettaisiin uusien nimien nousemista tulevaisuudessa LCS:ään.

Eurooppalaisen G2-joukkueen perustaja Carlos ”ocelote” Rodriguez Santiago otti myös kantaa keskusteluun. Hänen mielestään LCS:n ja LEC:n eli Euroopan huippusarjan pitäisi toimia samoin säännöin. Täten myös päätökset esimerkiksi ulkomaalaiskiintiöistä pitäisi tehdä yhdessä. Hän myös ehdotti LCS:n ja LEC:n yhdistämistä, jotta Aasian ulkopuolella olisi todellinen supersarja.

Omistajien halu poistaa ulkomaalaiskiintiö saattaa hyvinkin liittyä esimerkiksi MM-kisamenestykseen. Pohjois-Amerikka on kovista odotuksista huolimatta jäänyt vuosi toisensa jälkeen kauas maailmanmestaruudesta.

Euroopan ykkösjoukkueet ovat sen sijaan onnistuneet useita vuosia haastamaan Aasian huippuja. Pohjois-Amerikassa liikkuu kuitenkin enemmän rahaa, joten sääntömuutos voisi tuoda alueelle lisää ulkomaalaisia tähtipelaajia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?