Aleksi ”Aleksib” Virolainen vastasi kritiikkiin podcastissa – suomalaistähden mielestä menestys on kiinni yhdestä asiasta - Esports - Ilta-Sanomat

Aleksi Virolainen vastasi kritiikkiin – uskoo menestyksen olevan kiinni yhdestä asiasta

Aleksi Virolainen otti podcastissa kantaa OG:n suurimpaan ongelmaan, puolusti kritisoitua joukkuetoveriaan ja ilmaisi halunsa pelata vielä joskus suomalaisjoukkueessa.

OG:n CS-joukkue on pelannut joulukuusta 2019 asti samalla kokoonpanolla (vasemmalta oikealle): Valdemar ”valde” Bjørn, Issa ”ISSAA” Murad, Aleksi ”Aleksib” Virolainen, Mateusz ”mantuu” Wilczewski ja Nathan ”NBK-” Schmitt.­

23.2. 10:26

OG:n Counter-Strike-joukkueen kapteeni ja pelinjohtaja Aleksi ”Aleksib” Virolainen vieraili maanantai-iltana HLTV Confirmed -podcastissa.

Suorana Twitchin kautta tehdyssä podcastissa suomalaiskapteeni otti kantaa muun muassa OG:n vaikeaan alkuvuoteen, joka on ollut viime päivät kuuma puheenaihe. Useamman tunnetun CS-nimen mielestä OG:n pitäisi vaihtaa 1–2 pelaajaa, jotta joukkue nousisi uudelle tasolle.

Virolaisen mukaan OG-pelaajat eivät ole saaneet turnausotteluissa irti parasta mahdollista suoritusta yksilöinä. Pienet virheet kriittisillä hetkillä maksavat tällä hetkellä voittoja.

OG on tällä hetkellä HLTV:n maailmanlistalla 12:s, mutta kävi viime vuoden lopulla kuudentena. Suomalaiskapteenin mukaan joukkueella on kaikki mahdollisuudet nykyisellään nousta top3-joukkueeksi, jos vain yksi asia saataisiin kuntoon.

– Se ei vaadi mitään muuta kun päähän osumista yksilöinä, Virolainen tiivisti OG:n suurimman ongelman.

Podcastin vetäjät Chad ”SPUNJ” Burchill ja Milan ”Striker” Svejda nostivat esiin jordanialaisen Issa ”ISSAA” Muradin tilanteen. 24-vuotias jordanialainen on ollut jo hetken aikaa kritiikin kohteena, koska tämän suoritustaso ei ole ollut monien odottamalla tasolla.

Virolainen puolusti joukkuetoveriaan: Murad ei voi mitään esimerkiksi nettiyhteydelleen, jonka takia pelaajalla on vaikeuksia pelata verkossa, tai matkustamiseen liittyviin ongelmiin ja rajoituksiin. ”Koronatilanne on mitä on”, sanoi Virolainen.

OG:lla on pelitalo Lissabonissa, Portugalissa, johon Murad ei voi kuitenkaan nykytilanteessa matkustaa. OG miettii parhaillaan eri vaihtoehtoja, missä se voisi järjestää harjoitusleirin jossain kohtaa. OG on yksi harvoista huippujoukkueista, joka ei ole koronan aikana pitänyt minkäänlaista harjoitusleiriä

Suomalaispelaaja alleviivasi myös Muradin tärkeyttä OG:lle, varsinkin kun puhutaan liveturnauksessa pelaamisesta. Murad on Virolaisen mukaan pelaaja, joka nostaa tunnelmaa ja pitää pakan kasassa. Koronan takia yleisö- ja studioturnaukset on peruttu toistaiseksi.

Mahdollisesta pelaajavaihdoksesta juontajat eivät kysyneet suoraan. Virolaiselta kysyttiin sen sijaan, onko OG miettinyt kuudetta pelaajaa. Suomalaispelaajan mukaan siitä ei ole puhuttu, mutta paljasti OG:n pitävän tällä viikolla niin sanottuja kehityskeskusteluita, joiden aikana hän uskoo asian nousevan esiin.

Suomalaiskapteeni myös vihjaili OG:n aloittavan pelaamaan Vertigo-karttaa. Virolainen ei ole urallaan pelannut kartassa vielä yhtään ammattilaisottelua.

– Ehkä joku joukkue haluaa katsoa bluffaanko vai en, Virolainen haastoi muita joukkueita vastatessaan kysymykseen koskien Vertigon pelaamista.

Virolainen ilmaisi ohjelmassa myös halunsa pelata vielä joskus vain suomalaispelaajista koostuvassa joukkueessa. OG on aiemmin ENCEä ja HAVUa edustaneen Virolaisen ensimmäinen kansainvälinen joukkue.

– Se tapahtuu aika varmasti jossain kohtaa. Mutta koskaan ei voi tietää. Voin sanoa tämän, mutta pelata silti koko loppu-urani kansainvälisessä joukkueessa, Virolainen kommentoi asiaa juontajille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?