Väärennetty koronatodistus johti suomalaispelaajan Dota-joukkueen diskaukseen – toinen joukkue vetäytyi sopupeliepäilyn takia - Esports - Ilta-Sanomat

Väärennetty koronatodistus johti suomalaispelaajan joukkueen diskaukseen – toisessa tiimissä sopupeliepäily

Dota 2:n uuden Euroopan-liigan toiseksi korkein sarjataso on ollut tällä viikolla otsikoissa erikoisista syistä.

Ainakin kaksi joukkuetta on joutunut jättämään Dota 2:n ammattilaissarjan kauden kesken Euroopan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Kuvituskuva.­

19.2. 20:44

Dota 2 -pelin uudistetun ammattilaissarjan, Dota Pro Circuitin (DPC), ensimmäinen kausi ei ole sujunut ongelmitta Euroopassa.

Euroopan toiseksi korkeimman sarjatason kahdeksasta joukkueesta peräti kaksi on jättänyt sarjan kesken. Toinen vetäytyi sarjasta omatoimisesti ja toinen diskattiin.

Venäläinen Meta4Pro-joukkue vetäytyi liigasta, koska organisaatio epäili erään sen pelaajan osallistuneen ottelumanipulaatioon. Meta4Pro ei kertonut epäillyn pelaajan nimeä, koska asian tutkinta on kesken. Asiaa selvittävät ESL Gaming, pelijulkaisija Valve ja esportsin integriteettikomissio ESIC.

Toinen kauden kesken jättävä joukkue on burjui, joka diskattiin sääntörikkomuksen vuoksi. Risto ”Ouker” Kakkosen edustama joukkue pyysi lupaa kokoonpanomuutokseen, koska se oli käyttänyt sijaispelaajaa jo sallitun ottelumäärän (4) ajan.

Lupaa ei kuitenkaan myönnetä ellei taustalla ole painavaa syytä, kuten terveyteen liittyvää ongelmaa. Joukkue perusteli vaihtoa erään pelaajan koronatartunnalla. Pelaajan nimeä ei ole julkaistu.

Järjestäjille toimitettiin todiste positiivisesta koronatestituloksesta. Tiedot kuitenkin poikkesivat osittain joukkueen aiemmin esittämistä, joten ESL Gaming aloitti tämän tutkinnan.

Burjuitilta pyydettiin lisätietoja, mutta joukkue kieltäytyi yhteistyöstä. Samaan aikaan koronatestitulos todettiin väärennetyksi. Valehtelun ja sääntörikkeen takia joukkue diskattiin sarjasta. Suomalaispelaaja ei ole kommentoinut diskausta.

Molempien joukkueiden kaikki ottelut on muutettu tappioiksi, minkä lisäksi joukkueet on tiputettu sarjasta. Euroopan-liiga koostuu kahdesta sarjatasosta, joissa molemmissa kilpailee kahdeksan joukkuetta.

Kauden päätteeksi kärkitason kaksi heikoimmin pärjännyttä joukkuetta ja alemman tason kaksi parasta vaihtavat paikkoja. Lisäksi alemman sarjan kaksi huonointa korvataan aina kauden päätteeksi uusilla joukkueilla, jotka nousevat karsintojen kautta.

Euroopan ykköstason kärkipaikan on varmistanut jo Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen edustama Team Secret, joka palkitaan 30 000 dollarilla, 500 DPC-pisteellä ja suoralla playoff-paikalla 27.3.–4.4. pelattavaan Singamoren major-turnaukseen.

Topias ”Topson” Taavitsaisen tähdittämä OG on tällä hetkellä kolmantena, kun joukkueella on pelaamatta kaksi ottelua. Sarja päättyy 24.2.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?