CS-legenda jätti FaZe-faneille hyvästit tyylillä – joukkue vahvisti odotetun paluumuuttajan

Olof ”olofmeister” Kajbjer pelasi sunnuntaina viimeistä kertaa FaZe-paidassa.

Olof ”olofmeister” Kajbjer jätti hyvästit FaZe-faneille pelaamalla parhaan turnauksensa vuoteen.

15.2.2021 15:14

Counter-Striken huippusarja BLAST Premierin kevätkauden lohkovaihe on saatu päätökseen.. Finaalivaiheeseen eteni useita yllätysnimiä.

Viikonloppuna pelatun C-lohkon voitti odotetusti Na`Vi, mutta toisen jatkopaikan vei yllättäen Faze Clan, joka kävi lähellä lohkovoittoa. FaZe johti lohkofinaalin ratkaisevaa karttaa 11–4, mutta Na`Vi voitti Nuken poliisipuolella tarvitsemansa 12 kierrosta antamatta yhtään vastustajalle.

Lohkofinaali Na`Via vastaan oli ruotsalaislegenda Olof ”olofmeister” Kajbjerille uran viimeinen FaZe-paidassa. Kaksinkertainen major-voittaja ja HLTV:n vuoden 2015 paras pelaaja pelasi tilastojen valossa parhaan turnauksensa vuoteen.

Kajbjerin rating oli yhdeksän kartan jälkeen 1,10 ja tappoja kertyi 31 enemmän kuin kuolemia. FaZe-pelaajista paremmin pelasi vain uusi tähtinimi Russel ”Twistzz” Van Dulken.

Vaikka lohkovoitto meni sivu suun, sai ruotsalainen jätettyä onnistuneet jäähyväiset FaZe-paidassa. Jo pitkään on huhuttu Kajbjerin lopettavan uransa, mutta pelaaja sanoi viikonloppuna miettivän yhä uratilannettaan. Hän oli viime vuonna sivussa useamman kuukauden henkilökohtaisten ongelmien takia.

Ruotsalaispelaaja ehti edustaa FaZea reilut kolme vuotta. FaZe saavutti Kajbjerin kanssa useita isoja voittoja, kuten Eleaguen vuonna 2017 ja Epicenterin vuonna 2018. Major-arvoturnausta joukkue ei voittanut, mutta ylsi finaaliin tammikuussa 2018 Bostonissa. Silloin voiton vei altavastaaja Cloud9.

Kajbjerin jättämän paikan täyttää FaZessa tanskalainen pelinjohtaja Finn ”karrigan” Andersen. FaZe vahvisti maanantaina aiemmin mousesportsia edustaneen Andersenin palaavan kokoonpanoon reilun kahden vuoden tauon jälkeen.

FaZen kokoonpano on nyt Van Dulken, Andersen, Marcelo ”coldzera” David, Helvijs ”broky” Saukants ja Håvard ”rain” Nygaard. Uusittu kokoonpano debytoi IEM Katowice -turnauksessa torstaina 18.2.

BLASTin lohkovaiheesta etenivät Na`Vin ja FaZen lisäksi jatkoon BIG, Ninjas in Pyjamas, Complexity ja Evil Geniuses. Ilman jatkopaikkoja jäivät Astralis, Team Vitality, G2 Esports ja ja Aleksi ”Aleksib” Virolaisen johtama OG.

BLAST Premier jatkuu huhtikuussa Showdown-turnauksella, jossa pelaavat lohkovaiheessa pudonneet sekä kovat haastajat. Showdownin kaksi parasta jatkavat kevään finaalivaiheeseen, joka pelataan juuri ennen juhannusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?