CS-tähti löi törkykommentoijien nimet julki – suutaan soittaneelle joukkueelle salamapotkut

Pelaajien törkykommentit nousivat suuren yleisön tietoisuuteen, kun CS-tähti Jonathan ”EliGE” Jablonowski jakoi ne yli 180 000 seuraajalleen.

23-vuotias Jonathan ”EliGE” Jablonowski käytti suurta seuraajamääräänsä hyväksi: pian hänen ulostulonsa jälkeen törkykommentteja laukoneet pelaajat saivat potkut organisaatiosta ja huippuliigasta.

13.2.2021 12:00

Törkykommentit ovat nettipelaamisen ikuinen ongelma. Asiaton käytös erityisesti kilpapelipiireissä johtaa kuitenkin usein sanktioihin, kuten erään yhdysvaltalaisjoukkueen pelaajat kokivat tällä viikolla.

Depth Esports -organisaatiota edustaneet pelaajat – shane, DARE, snav, KEL, flush, reck – saivat potkut pian sen jälkeen, kun Team Liquid -joukkueen tähtinimi Jonathan ”EliGE” Jablonowski oli ihmetellyt Twitterissä näiden toimintaa. Jablonowski myös tägäsi osalliset pelaajat twiittiinsä.

Jablonowski jakoi Twitterissä kuvakaappauksia, twiittejä ja linkkejä, joista selvisi pääosan Depth-pelaajista haukkuneen vastustajia otteluiden aikana ja huudelleen rasistisia kommentteja kaveriporukan yksityisellä Discord-palvelimella. Rasististen kommenttien ja homottelun lisäksi pelaajat olivat kirjoittaneet muun muassa raiskaamiseen liittyviä viestejä.

23-vuotias Jablonowski pyysi myös FACEIT-pelipalvelun ylläpitäjiä tutustumaan asiaan. FACEITin FPL-liigasta vastaava Amir ”Am1racle” Khair kommentoikin pian Depth-pelaajien kommentteja.

Khair kertoi pelaajien saaneen potkut FPL:stä, jossa ammattilaiset ja nousevat nimet kilpailevat keskenään sekajoukkueissa. Khairin mukaan porttikielto on näillä näkymin pysyvä. Hän kertoi Redditissä kuulleensa asiattomista kommenteista jo aiemmin, muttei ollut käsiinsä todisteita useista ilmoituksista huolimatta.

Hetkeä Khairin kommenttien jälkeen Depth-organisaatio ilmoitti antaneensa potkut joukkueelle asiattoman käytöksen vuoksi. Timbermen-nimellä jatkava joukkue kilpailee tällä hetkellä ESEA-liigan Premier-tasolla, joka on palvelun kovatasoisin.

Potkut saaneet pelaajat ovat 17–25-vuotiaita. Heistä osa on pyytänyt julkisesti anteeksi kommentteja, mutta esimerkiksi DARE-nimimerkkiä käyttänyt pelaaja on syyttänyt Jablonowskia viiden lupaavan nuoren pelaajan uran pilaamisesta ”pelkän suunsoiton takia”.

Osa pelaajista puolusti tekojaan Counter Naturen julkaisemassa haastattelussa. Pelaajien mielestä pääosa heidän sanomisistaan ei ollut edes niin pahoja, koska he tekivät pilaa muistakin kun tummaihoisista ja ettei viestien ollut tarkoitus päätyä ulkopuolisten käsiin.

Pelaajien mukaan heidän kommentit olisi mitä todennäköisemmin lakaistu maton alle ilman CS-tähden twiittejä. Pelaajien mielestä Jablonowski teki väärin puuttuessaan asiaan, joka ei tälle kuulunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?