Tässä ovat Ikean uudet pelituotteet – Suomessa loppuvuodesta

Ikea on aloittanut pelituotteiden myynnin jo Kiinassa, mutta Suomeen tuotteet rantautuvat loppuvuodesta. Tarjontaan kuuluu pelituoleja, sähköpöytiä, erilaisia lisätarvikkeita ja esimerkiksi hiirimatto.

Ikean pelituolien ja pöytien hinnat lähtevät kympeistä, mutta kalleimmat tuotteet maksavat jopa satasia. Yksi pelituotesarjan erikoisuuksista on kuvassa näkyvä säilytykseen tarkoitettu reikälevy.

Ikea on tuonut Kiinassa myyntiin viime syksynä esitellyn täysin uuden pelituotesarjan. Tuotteiden myynti alkaa kansainvälisesti lokakuussa 2021.

Myyntiin tulee yli 30 tuotetta. Mallistoon kuuluu erilaisia pelituoleja ja sähköpöytiä, säilytysratkaisuja sekä lisätarvikkeita, kuten kuuloke- ja mukiteline, hiiren kaapelipidike, hiirimatto, puhelinteline ja pöydälle sopiva kuvausvalo.

Ikean tiedotteessa kehutaan pelituotteissa yhdistyvän edullinen hinta, tyyli ja ergonomia. Monien tuotteiden hinta Kiinan verkkokaupassa on hyvin maltillinen, mutta Suomi-hinnat selviävät vasta myöhemmin.

Lisätarvikkeiden hinnat pyörivät kympin tuntumassa, pelituolien hintahaarukka on euroiksi muunnettuna 38–130 €, pelipöydistä halvin irtoaa 77 eurolla ja kallein sähköpöytä maksaa peräti 510 euroa.

Ikean uusia pelituoleja vasemmalta oikealle: Huvudspelare (budjettimalli), Utespelare Uspe (perinteisempi pelituoli) ja Matchspel (enemmän toimistotuolimainen).

Tuotteista Uppspel-nimiset on kehitetty yhdessä Asus Republic of Gamersin kanssa. Ikea kertoi viime syksynä ammattilaispelaajien osallistuvan ROGin kanssa tehtyjen tuotteiden suunnitteluun.

Ikean ja Asusin yhteismallistoon kuuluu kaksi sähköpöytää (140 cm leveä, 80 cm syvä / 180 x 180), laatikosto, lasiovinen kaappi, liikutettava säilytysteline tietokoneelle, seinään kiinnitettävä reikälevy säilytystilan säästämiseksi sekä tauluja. Yhteismalliston pöytien hinnat ovat 500 euron hintaluokkaa ja muut tuoteet alle satasen.

Ikea tuo myyntiin muun muassa useiden pelaajien suosimat oheisvälineet: Hiirijohdon pidikkeen ja hiirimaton.

Ruotsalaisella huonekalujätillä on lisäksi kehitteillä 3d-tulostukseen perustuvia pelituotteita. Ikea kertoi kesällä 2019 tekevänsä yhteistyötä ruotsalaisen esports-toimijan Area Academyn ja lääketieteellisiin apuvälineisiin erikoistuneen UNYQin kanssa.

Uppkoppl-niminen pelituotesarja koostuu 3d-tulostettavista lisävälineistä, kuten näppäinhatuista, hiirijohdon pidikkeestä ja rannetuesta. Tuotesarjan pitäisi tulla myyntiin vuoden 2021 aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?