ENCEn major-unelma sai uuden mahdollisuuden – Aleksib:n joukkueen tarra lisättiin CS:ään - Esports - Ilta-Sanomat

ENCEn major-unelma elää taas – Aleksib:n OG sai hienon kunnianosoituksen CS:ään

Valve aloittaa major-karsintasarjan alusta monen uudistuneen joukkueen mieliksi. Viime vuoden parhaiten menestyneet karsintajoukkueet ovat myös saaneet tarrat peliin.

Aleksi ”allu” Jallin tähdittämä ENCE voi päästä vielä mukaan syksyn major-arvoturnaukseen. OG-joukkueen tarra lisättiin peliin viime vuoden suoritusten perusteella.­

28.1. 9:19

Counter-Striken julkaisija Valve on vahvistanut karsintajärjestelmän syksyllä 2021 pelattavaa major-arvoturnausta varten.

Valve aloittaa alusta alueellisesti pelattavan RMR-karsintasarjan, joka perustettiin viime vuonna. Aiemman RMR-sarjan parhaiten menestyneet 24 joukkuetta ovat saaneet tälle vuodelle sijoituksesta riippuen 600, 300 tai 100 aloituspistettä.

Valve ei ole vielä vahvistanut RMR:n aloituspisteitä, mutta listaa verkkosivuillaan viime vuoden karsintasarjan lopulliset tulokset. Aleksi ”Aleksib” Virolainen (OG) ja Jesse ”zehN” Linjala (FunPlus Phoenix) ylsivät viime vuonna joukkueidensa kanssa Challengers-tason kisapaikkaan, joka on 300 aloituspisteen arvoinen.

Major-arvoturnaus pelataan 3.10.–7.11. Tukholmassa, jossa kisat järjestää PGL. Kahden miljoonan dollarin ja 24 joukkueen turnaus huipentuu Globen-halliin.

Vuonna 2021 RMR-karsintoja on kaksi tai kolme. Euroopasta pääsee majoriin 11 joukkuetta, Pohjois-Amerikasta 5, Ivy-maista 5 ja Etelä-Amerikasta, Aasiasta sekä Oseaniasta 1 per alue.

RMR:n pistetilanteen alkaessa alusta suomalaisvahvisteiset joukkueet, kuten ENCE, HAVU ja KOVA, voivat taas haaveilla kilpailemisesta seuraavassa majorissa.

Yhtenä RMR-uudistuksena joukkueet saavat lisätä jatkossa kokoonpanoonsa kuudennen pelaajan valmentajan lisäksi. Lisäpelaajan käyttö käy kuitenkin nopeasti kalliiksi, koska lisäpelaajan käyttö vie vähintään 20 prosenttia kyseisen turnauksen karsintapisteistä.

Lisäpelaajan tilalta alun perin pois vaihdetun pelaajan palaaminen pelaavaan kokoonpanoon ei vie pisteitä. Lisäpelaajan käyttö kuitenkin esimerkiksi kahdesti turnauksen aikana siten, että alkuperäinen pelaaja palaa kokoonpanoon otteluiden välissä, johtaa ylimääräisen 20 prosentin pisterokotukseen.

Yllä mainitulla esimerkillä joukkue saisi pitää turnauksen pisteistä yhteensä vain 64 prosenttia. Nettiotteluiden aikana joukkueiden kanssa samassa tilassa ei saa olla jatkossa myöskään enää valmentajaa tai muuta henkilökuntaa.

Peliin on lisätty myös RMR-karsintojen viime vuoden 24 parhaan joukkueen logolla varustettuja tarroja, jotka ovat myynnissä rajoitetun ajan. Tarrat on lisätty vuoden 2020 RMR-pisteiden perusteella.

Tarrat ovat pelinsisäisiä virtuaaliesineitä, joita voi lisätä koristamaan aseita. Harvinaisten tarrojen arvo voi kohota jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.

Yksi tarran saanut joukkue oli Virolaisen johtama OG. Linjalan aiemmin edustama Godsent on myös saanut tarran, mutta suomalaispelaajan joukkue edustaa nykyisin FunPlus Phoenix -organisaatiota. Siirto vahvistettiin alkuviikosta. Godsentillä on nykyisin brasilialainen kokoonpano.

Godsent sai tarran vuoden 2020 suoritusten perusteella. Organisaatiota edusti tuolloin Jesse ”zehN” Linjalan tähdittämä kokoonpano, joka siirtyi tällä viikolla virallisesti FunPlus Phoenixiin.­

Tarroja on myös saanut useampi joukkue, joilla ei ole enää kokoonpanoa, mutta menestyivät RMR:ssä viime vuonna. Tällaisia joukkueita ovat esimerkiksi CS:n jättäneet 100 Thieves ja Gen.G.

Tällä kertaa myynnissä ei ole pelaajakohtaisia tarroja, kuten yleensä majoreiden aikana. Tarroja voi ostaa pelin päävalikossa esillä olevan kauppapaikan kautta. Tarramyynnistä puolet ohjataan joukkueille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?