Fornitessa jaetaan yhä reilusti rahaa – kilpasarjassa 20 miljoonaa dollaria

Fortniten kilpasarjan suurimpia muutoksia ovat palkintorahan jakaminen aiempaa pienemmälle pelaajamäärälle sekä pc- ja konsolipelaajien yhdistäminen.

Kesällä 2017 julkaistun Fortniten huippusuosio osui vuoteen 2018, mutta peli porskuttaa yhä eteenpäin hyvin vahvasti. Kilpapuolta tuetaan myös kymmenillä miljoonilla vuosittain.

27.1.2021 20:31

Fortniten julkaisija Epic Games laittaa tänä vuonna pelin kilpapuoleen palkintorahaa 20 miljoonaa dollaria. Asiasta kerrottiin Fortniten blogissa.

Rahat jaetaan Fortnite Champion Series -kilpasarjassa, joka järjestetään neljästi vuonna 2021. Sarjassa kilpaillaan läpi vuoden kolmen hengen joukkueina.

Yksi suurimmista muutoksista on Epicin päätös niputtaa yhteen pc- ja konsolipelaajat. Toinen iso muutos koskee palkintorahojen jakotapaa, sillä jatkossa palkintorahoihin pääsevät käsiksi vain finaaliin eli 100 parhaan joukkoon yltäneet pelaajat.

Palkintorahaa jaetaan jokaisella kaudella kolme miljoonaa dollaria. Summa on jaettu seitsemän pelialueen kesken, mutta Euroopassa on jaossa ainakin ensimmäisellä kaudella eniten rahaa (1,35 miljoonaa).

FNCS:n lisäksi vuoden aikana pelataan ainakin kaksi erikoisturnausta, joissa on jaossa yhteensä kahdeksan miljoonaa. Epic Games ilmoitti jo aiemmin ettei se aio järjestää vuonna 2021 yleisötapahtumia koronapandemian takia.

FNCS:n lisäksi Fortnite-pelaajille on tarjolla monenlaista muutakin kilpapelattavaa, mutta ei aivan yhtä suurilla summilla kuin huippusarjassa.

Maanantaisin järjestetään kolmihenkisille joukkueille rahaturnaus, jonka idea on tarjota harjoitusta FNCS:ää varten. Yksin pelaavat pääsevät kilpailemaan rahapalkinnoista lauantaisin.

Epic lupaa tarjota pelattavaa myös konsolipelaajille, jotka eivät halua pelata pc-version ammattilaisia vastaan. Konsolipelaajien välisistä turnauksista kerrotaan myöhemmin lisää.

Fortnite-tähdet ovat ottaneet FNCS:ää koskevan uutisen vastaan riemunkiljahduksin. Monet ammattilaiset ovat viime kuukausina ilmaisseet tyytymättömyytensä Epicin toimiin pelin kilpapuolen ja sen tulevaisuuden osalta.

Maailmanlaajuiseksi sensaatioksi alkuvuodesta 2018 noussut Fortnite on yhä erittäin suosittu, vaikka kaikkein vilkkaimmat päivät ovat yhä takana.

Pelin säännöllisesti muuttuvassa maailmassa on viimeisen vuoden aikana koettu suosikkiräppäri Travis Scottin näyttävä konsertti, Tenet-elokuvan trailerin ensiesitys ja nähty Marvel-hahmoja.

Epic Games kertoi toukokuussa 2020 Fortnitella olevan yli 350 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa, mutta aktiivisesti pelaavien määrää ei ole kerrottu. Fortnite on ollut viime kuukausina otsikoissa myös Epic Gamesin ja Applen välisen kiistan takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?