Näin maailmalla reagoitiin CS-tähti Elias ”Jamppi” Olkkosen ilmoitukseen vaihtaa peliä: ”Olisi voinut olla top5” - Esports - Ilta-Sanomat

Elias Olkkosen ilmoitus sähköisti CS-piirit – ”CS menetti ihmelapsensa”

Kiistelty pelikielto päätti Elias ”Jamppi” Olkkosen lupaavan CS-uran ennen kuin se ehti edes kunnolla alkaa. Ilmoitus pelin vaihdosta sähköisti CS-piirit.

Elias Olkkonen, 19, jättää CS-kentät kiistellyn pelikiellon seurauksena. Ura CS:n parissa päättyi ennen kuin se ehti edes kunnolla alkaa.

27.1.2021 9:38

19-vuotias Elias ”Jamppi” Olkkonen vahvisti tiistaina 26.1. jättävänsä Counter-Striken ja vaihtavansa kilpailevaan Valorant-peliin. Olkkosen ilmoitus nousi ykkösuutiseksi HLTV:ssä ja Redditin CS-keskustelualueella.

IS kertoi jo 15. tammikuuta ENCEssä pelanneen nuoren lahjakkuuden miettivän pelin vaihtoa, koska CS-uraa haittaa pelijulkaisija Valven antama kiistelty major-pelikielto.

Olkkosen Twitteriin lataamaa videota vaihtamispäätöksestä on katsottu jo yli 200 000 kertaa. Videota ovat kommentoineet niin entiset entiset pelikaverit kuin CS-tähdet, jotka kaikki surevat lahjakkaan pelaajan tilannetta.

– CS menetti toisen ihmelapsensa. Jampilla oli kaikki, mitä tarvitaan top5-pelaajaksi nousemiseen. Hän jopa ehkä haastaa nykyiset huippunimet, kirjoitti tunnettu CS-persoona DonHaci, joka viittasi ihmelapsella pelimanipulaatiosta CS-pelikiellon 17-vuotiaana saaneeseen Valorant-pelaajaan Braxton ”brax” Pierceen.

– Kiitos kaudesta ja onnea Elkku, kyl siit loistavaa tulee, kommentoi vanha ENCE-joukkuetoveri Miikka ”suNny” Kemppi.

– Luonnostaan lahjakas pelaajaa, positiivinen asenne ja kaiken kaikkiaan hyvä tyyppi. CS jää kaipaamaan sinua niin kuin mekin, kirjoitti ENCEn markkinointipäällikkö Joona ”natu” Leppänen.

– Valitettavaa menettää sinut. Lahjakkuuttasi ei voinut kukaan kiistää, kommentoi videota CS-ammattilainen Casper ”cadiaN” Møller.

– Toivottavasti Riot kohtelee Jamppia paremmin, twiittasi CS-selostaja Roope ”Robu” Leppänen.

– Sinulla on hyvä mentaliteetti, tervetuloa, iloitsi Guild-joukkueessa Valorantia pelaava Saif ”Sayf” Jibraeel.

– Sääli nähdä tällaisen lahjakkuuden lähtevän kilpailijalle vain siksi, että Valve on yksi vitsi mitä tulee heidän esports-sääntöihin. Toivon hänen menestyvän Valorantissa, kirjoitti CS-toimittaja Guillaume ”neL” Canelo.

Valorantin pelaamisen vasta vuodenvaihteessa aloittaneella Olkkosella ei ole vielä joukkuetta, mutta IS:n tietojen mukaan hän on jo saanut tarjouksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?