Suomalaismies huoritteli ja räkäisi perään – Vanessa, 22, yllätettiin rumasti kesken CS-ottelun

Törkeästi joukkuetoveriaan solvannut suomalaismies poisti pian tapahtuneen jälkeen tilinsä suositusta pelipalvelusta. Huutelun kohteeksi joutunut Vanessa Ahlström kertoo IS:lle jo tottuneensa törkykommentteihin.

Vanessa kertoo IS:lle tavoittelevansa uraa CS-ammattilaispelaajana. Tie huipulle on pitkä ja kivinen, varsinkin jos on nainen.

23.1.2021 12:00

22-vuotiaan ruotsalaisen Vanessa ”Nessa” Ahlströmin Counter-Strike-pelikokemusta haittasi viime viikonloppuna asiattomasti käyttäytynyt suomalaismies.

Ahlström pelasi FACEIT-palvelussa CS-ottelua niin, että hän oli yksin ja järjestelmä valitsi joukkuetoverit. Kyseessä oli maksullisen Premium-lisäpalvelun käyttäjien välinen ottelu Master-liigassa, jossa kilpaillaan yksilöinä.

Suomalaismies latoi törkykommentit ottelun ollessa 8–14-tilanteessa. Ahlström oli elossa ainoana tuntemattoman suomalaismiehen kanssa, kun tämä avasi suunsa pelin sisäisen keskustelujärjestelmän kautta.

– No niin h***a, mä tulen sun luo saatana. Sä saat vähän höylän kankea v***u, likanen l***a saatana, suomalaismies räjähti mikrofoniin.

Kommentin perään suomalaismies vielä sylkäisi. Ahlström reagoi tilanteeseen nopeasti mykistäen suomalaisen loppupelin ajaksi.

Ei herkille! Suomalaismiehen törkykommentit tallentuivat Vanessan Twitch-lähetykseen:

Ahlströmin edustama joukkue hävisi ottelun 8–16-tuloksella. Ruotsalainen oli joukkueensa toiseksi paras pelaaja tilastojen valossa – taakse jäi esimerkiksi solvannut suomalaismies.

Törkeät kommentit laukonut suomalaispelaaja on poistanut tapahtuneen jälkeen FACEIT-tilinsä ja laittanut Steam-tunnuksensa yksityiseksi. Hänen kanssaan pelannut toinen suomalaispelaaja on vaihtanut FACEIT-nimeä sekä muuttanut Steam-tilinsä yksityiseksi.

Videota on katsottu Twitterissä 50 000 kertaa. Sitä ovat kommentoineet niin CS:ää seuraavat kuin myös videoon sattumalta törmänneet.

– Hyi helvetti! Töitä riittää vielä siihen, että pelaaminen olisi turvallista kaikille.

– Ällöttävää käytöstä! Kyllä mielenterveyshoidon resursseja pitäisi lisätä, että kaikki saisi apua tarvittaessa.

– Esimerkki siitä, miksi pelikasvatusta tarvitaan. Jostain se tuokin käytös on peritty. Mulla ei vaan riitä ymmärrys näihin.

– Peliyhteisössä(kin) on naisia lutkaksi kutsuvia pikkusieluisia sankareita, kommentoi videota palkittu elokuvaohjaaja Dome Karukoski.

Ilta-Sanomat tavoitti Ahlströmin kommentoimaan tapahtunutta. Hän kertoo asiattomien kommenttien, haukkumisen ja vähättelyn olevan yleistä, mutta sylkeminen oli uutta.

Ahlström ei ole tietoinen, mitä suomalaismies sanoi hänelle, eikä ole myöskään kiinnostunut kommenttien sisällöstä. Hän myöntää sen olevan hieman surullista, että hän on tottunut jo kaikenlaiseen huuteluun.

– Tätä tapahtuu kaikille pelaajille, mutta luulisin että naiset kärsivät siitä hieman normaalia enemmän. Toivottavasti tulevaisuudessa olisi tarkemmat käytännöt koskien huutelua ja asiattomia kommentteja.

22-vuotias Ahlström pelaa CS:ää puoliammattilaisena ja striimaa vapaa-ajalla. Seuraajia on Twitchissä yli 30 000, Instagramissa 10 000 ja Twitterissä reilut 8000. Hän edustaa kansainvälistä Project C -joukkuetta, joka sijoittui joulukuussa neljänneksi naisten välisessä DreamHack Winter Showdown -turnauksessa.

Pelitunteja kertyy viikossa noin 45, mutta siihen vaikuttaa koulutehtävien määrä. Hänen haave on olla kaikista paras, mutta pienempi tavoite on olla osa Euroopan parasta naisjoukkuetta.

FACEIT-palvelussa hän tähtää tosissaan FPL-C-sarjaan, josta on mahdollista nousta ammattilaispelaajien suosimaan FPL:ään. Se on liiga, jossa ammattilaiset ja kykynsä todistaneet ammattilaiset pelaavat keskenään pääasiassa iltaisin ja öisin. FPL:n kautta ovat nousseet ammattilaistasolle monet pelaajat, kuten virolainen Robin ”ropz” Kool.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?