Näin fanit kommentoivat ENCEn uutta CS-joukkuetta – ”paras signaus Aleksib:n lähdön jälkeen” - Esports - Ilta-Sanomat

Näin fanit kommentoivat ENCEn uutta CS-joukkuetta – ”paras signaus Aleksib:n lähdön jälkeen”

ENCEn uusi kansainvälinen kokoonpano on jakanut mielipiteet, mutta valmennusryhmän uusin jäsen on saanut kiitosta somekommentoijilta.

Aleksi ”allu” Jalli on ainoa jäljellä oleva pelaaja vuonna 2018 aloittaneesta ENCEn kokoonpanosta.­

22.1. 10:44

ENCE vahvisti torstai-iltana uuden Counter-Strike-kokoonpanon, johon kuuluvat Aleksi ”allu” Jallin ja Joonas ”doto” Forssin lisäksi puolalainen Pawel ”dycha” Dycha, israelilainen Lotan ”Spinx” Giladi ja tanskalainen Marco ”Snappi” Pfeiffer.

Uusi kokoonpano, joka pelaa jatkossa turnaukset Suomen lipun sijaan Euroopan lipulla, on saanut sosiaalisessa mediassa vaihtelevan vastaanoton. Monet ovat kritisoineet Jallin pitämistä kokoonpanossa, mutta pitäneet todellisen pelinjohtajan eli Pfeifferin hankintaa hyvänä päätöksenä.

– Näyttää lupaavalta. Uusi alku ja hienoa kuulla valmentajalla olevan valta AWP-pelaajan sijaan.

– Iso riski ja iso palkkio. Nyt alkaa olla viimeisiä näytönpaikkoja ENCEllä.

– Ei ihan sitä mitä minulla oli mielessä, kun sanoin haluavani nähdä Dychan huippujoukkueessa...

– Dycha ja Spinx voivat olla hyviä kaappauksia, mutta en ole varma onko ENCEen liittyminen hyvä päätös lopulta heille.

– Todellakin erikoinen kokoonpano, joka ei voi tässä kohtaa enää mennä huonommaksi. Odotan innolla, miten tämä kirjava porukka suoriutuu.

– Paskaahan tässä on ollut ja tulee varmaan myös nyt hetken aikaa vielä olemaankin, mutta antakaa nyt hyvänen aika miehille edes sauma onnistua. Katsotaan, miten tämä täysin uusi ENCE lähtee polkemaan. Ei muuta kun TSEMPPIÄ!

Tuomas Louhimaa, 19, ehti tehdä ENCEn kanssa sopimuksen ennen joulukuun draamaa, jonka seurauksena kokoonpano päätettiin laittaa uusiksi. Louhimaa jäi uuden kokoonpanon ulkopuolelle, joten nyt hän etsii uutta joukkuetta.­

Monet ovat myös surreet kokoonpanon ulkopuolelle jäänyttä Tuomas ”SADDYX” Louhimaan kohtaloa. 19-vuotias Louhimaa teki joulukuussa ENCEn kanssa sopimuksen, mutta jäi sen alkaneen yllättävän uudelleenrakennuksen aikana kokoonpanon ulkopuolelle.

– ENCE osti hänet SJ:stä ja penkitti ennen ensimmäistäkään peliä. ENCEä parhaimmillaan.

– Varmaan vaan parempi ettei sinua valittu tuohon saatanan isoon vitsiin. Löydät varmasti paljon parempaa kuin ENCE.

– Lupaavan pelaajan uralle aikamoinen takapakki.

Useat kommentoijat ovat myös iloinneet uuden suorituskykyvalmentajan, psykoterapeutti Ville ”WILLFEEL” Merisen, puolesta. Twitchin kautta pelikansan tietoisuuteen viime vuonna noussut Merinen tekee töitä joukkueen kanssa viikkotasolla.

– ENCEn paras signaus Aleksib:n lähdön jälkeen.

– Ville puuttuu peliin jos allu jatkaa joukkuekavereiden rääkkäämistä. Iso plussa siitä ENCElle.

– Ensimmäinen hyvä päätös v***n pitkään aikaan!

Ville ”WILLFEEL” Merinen on ENCEn suorituskykyvalmentaja. Psykoterapeutti nousi viime vuonna suureen suosioon Twitch-lähetyksillä.­

ENCEn uusi CS-kokoonpano on ensimmäistä kertaa historiassa nyt kansainvälinen. Pääosa pelaajista on ulkomailta, mutta suomalaisuutta tukevat taustaorganisaation lisäksi joukkueen kanssa työskentelevät valmentaja Eetu ”sAw” Saha ja Merinen.

Uudistettu kokoonpano debytoi näillä näkymin helmikuussa. Toistaiseksi ainoa vahvistettu turnaus on 10.3. alkava ESL Pro League Season 12, jossa pelaa maailman kovimmat nimet.

Tulevaan kauteen ENCE lähtee sen kaikkien aikojen kokeneimmalla kokoonpanolla, jos katsotaan vain ikää: Joukkueen keski-ikä on peräti 25,6 vuotta. Vanhimmat pelaajat ovat 30-vuotias Pfeiffer ja 28-vuotias Jalli, Forss on 24, Dycha 23 ja Giladi 20.

Nykyisistä top30-joukkueista korkeammalla keski-iällä pelaa ainoastaan portugalilainen sAw-joukkue (27,4). Maailman top5-joukkueet ja niiden keski-iät ovat seuraavat: Astralis (25,4), Vitality (25,2), Na`Vi (22,6), BIG (24,6) ja Heroic (21,7).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?