CS-joukkue Cloud9 maksoi Özgür ”woxic” Ekeristä 295 000 dollaria ja teki 1,3 miljoonan sopimuksen – sopimus purettiin 11 ottelun jälkeen - Esports - Ilta-Sanomat

CS-joukkue maksoi pelaajasta 296 000 dollaria ja teki 1,3 miljoonan diilin – sopimus purettiin 11 ottelun jälkeen

22-vuotiaan Özgür ”woxic” Ekerin ura Cloud9-joukkueessa kesti 3 kuukautta ja 11 ottelua.

HLTV valitsi Özgür ”woxic” Eker maailman 12. parhaaksi pelaajaksi vuonna 2019. Viimeisin yritys Cloud9:ssä päättyi lyhyeen.­

20.1. 20:33

Yhdysvaltalainen kilpaorganisaatio Cloud9 on ilmoittanut purkaneen sen Counter-Strike-joukkueen turkkilaispelaajan Özgür ”woxic” Ekerin sopimuksen.

Eker teki lokakuussa kolmen vuoden ja 1,3 miljoonan arvoisen sopimuksen C9:n kanssa. Lisäksi C9 maksoi Ekerin aiemmin edustamalle mousesportsille 296 000 dollaria siirtomaksuna.

22-vuotias tarkkuuskivääripelaaja ehti lopulta edustaa C9:ää vain kolme kuukautta. Sinä aikana joukkue pelasi 11 ottelua, joista se voitti viisi.

CS-joukkueen GM Henry Greer perusteli turkkilaistähden sopimuksen purkua joukkueen pitkän ajan suunnitelmilla. Greerin mukaan Eker on huippulahjakas, mutta pelin ulkopuolella oli ongelmia, kuten aikaero ja pelikokemukseen vaikuttava ping eli verkkoviive.

Koronan takia joukkueen saaminen yhteen turnauksia varten on normaalia haastavampaa, mutta ei suinkaan mahdotonta. Monet C9:n kannattajat ovatkin kummastelleet Greerin perusteluita, sillä esimerkiksi turkkilaisen verkkoviiveongelmat ovat olleet tiedossa jo pitkään.

C9:n CS-joukkueen tilanteesta kerrotaan lisää myöhemmin tällä viikolla. Joukkueeseen kuuluvat yhdysvaltalainen Ricky ”floppy” Kemery, brittipelaajat Alex ”ALEX” McMeekin ja William ”mezii” Merriman sekä tanskalainen Patrick ”es3tag” Hansen.

Joukkueen kokoonpanon esittely keräsi runsaasti huomiota syys–lokakuussa, kun pelaajien sopimuksista kerrottiin harvinaisen paljon tietoja julkisuuteen. Greer käyttää kokoonpanosta nimeä ”colossus”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?