CS:n seuraava major-arvoturnaus PGL Major 2021 syksyllä Ruotsissa – tämä kaikki tiedetään nyt - Esports - Ilta-Sanomat

CS:n seuraava major-turnaus syksyllä Ruotsissa – tämä kaikki tiedetään nyt

Counter-Striken seuraava major-mestari kruunataan marraskuussa Tukholmassa, jos koronatilanne sallii turnauksen järjestämisen.

Gambit juhli major-mestaruutta PGL:n edellisessä järjestämässä major-turnauksessa, joka järjestettiin kesällä 2017 Krakovassa.­

15.1. 14:14

Romanialainen kilpaturnausjärjestäjä PGL on ilmoittanut järjestävänsä Counter-Striken seuraavan major-arvoturnauksen Tukholmassa 23.10.–7.11. Turnaus huipentuu Globen-jäähalliin, johon mahtuu 16 000 katsojaa.

Turnaukseen osallistuu 24 joukkuetta, jotka kilpailevat kahden miljoonan dollarin palkintopotista. Toteutuessaan turnaus on rahallisesti CS-historian kaikkien aikojen suurin.

Majorit ovat CS:n suosituimmat ja odotetuimmat kisat, ja pelijulkaisija Valve osallistuu niiden järjestämiseen. Majorit järjestetään normaalisti kaksi kertaa vuodessa, mutta edellisen kerran arvoturnaus on pelattu Berliinissä syksyllä 2019.

Koronan takia vuoden 2020 majorit jäivät kokonaan järjestämättä. Alun perin toukokuulle 2020 kaavailtu ESL:n järjestämä turnaus siirrettiin loppuvuoteen ja lopulta peruttiin. ESL:n järjestämät kisat piti pelata Riossa. ESL on ilmoittanut aikeensa tuoda majorit vielä tulevaisuudessa Rioon.

Järjestyksessään 16. major-arvoturnaus saatetaan vielä perua, jos koronatilanne ei ole parantunut merkittävästi turnauksen lähestyessä. Kisajoukkueet tulevat ympäri maailman, mutta monet joukkueet tulevat tänä vuonna viettämään paljon aikaa Euroopassa muiden turnausten takia.

Pelijulkaisija Valve on vahvistanut jatkavansa viime keväänä aloitettua alueellista major-karsintasarjaa, RMR:ää, jolla joukkueet ratkotaan. Karsinta-alueet ovat Eurooppa (10 paikkaa), Pohjois-Amerikka (6), Ivy-mat (5), Etelä-Amerikka (1), Aasia (1) ja Kaakkois-Aasia (1).

Karsintaturnauksia pelataan vuoden aikana netissä, mutta ennen arvoturnausta järjestetään ainakin yksi alueellinen studiokarsinta. Lisätietoja karsintakalenterista kerrotaan lähiaikoina.

Nykyisen pistetilanteen perusteella kisapaikassa ovat kiinni suomalaisista Aleksi ”Aleksib” Virolaisen johtama OG-joukkue ja Jesse ”zehN” Linjalan tähdittämä kokoonpano, joka on siirtymässä Godsent-organisaatiosta FunPlus Phoenixiin. HAVU ja ENCE ovat toistaiseksi ilman pisteitä.

PGL on vahvistanut tuottavansa turnauksen 4K-kuvanlaadulla, jota harvemmin käytetään esports-lähetysten näyttämiseen. PGL on järjestänyt aiemmin majorit syksyllä 2015 (Cluj-Napoca) ja kesällä 2017 (Krakova).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?