Kovia huhuja ENCEn CS-joukkueesta: Onko 18-vuotias tanskalaislupaus Thomas ”TMB” CS-joukkueen Bundsbæk joukkueen uusi tähti? - Esports - Ilta-Sanomat

Tässäkö uudet ENCE-pelaajat? Jos huhut pitävät paikkansa, joukkueessa tapahtuu historiallinen muutos

ENCEn huhutaan hankkivan CS-joukkueeseen kokeneen tanskalaisen pelinjohtajan lisäksi nuoren, kovassa nosteessa olevan 18-vuotiaan pelaajan. Kokoonpanossa nähdään mahdollisesti ensimmäistä kertaa ei-suomalaisia pelaajia.

Aleksi ”allu” Jalli (oikealla) on ainoa jäljellä oleva pelaaja ENCEn keväällä 2018 esittelemästä kokoonpanosta. Vieressä marraskuussa valmentajaksi palkattu Eetu ”sAw” Saha.­

14.1. 10:13

ENCEn Counter-Strike-joukkueen loppuvuosi 2020 oli kaikkea muuta kuin odotettu. Vuoden päättyessä kokoonpanoon kuuluivat vain Aleksi ”allu” Jalli, osittaisessa turnauskiellossa oleva Elias ”Jamppi” Olkkonen ja marraskuussa hankittu Joonas ”doto” Forss.

Syksyn aikana joukkueen jättivät Jani ”Aerial” Jussila, Miikka ”suNny” Kemppi ja Jere ”sergej” Salo. Jussila siirtyi HAVU-paitaan, Salo lähti armeijaan ja Kemppi siirtyi sivuun kertoen alkuviikosta IS:lle kasaavansa uutta kansainvälistä joukkuetta.

Viime viikot ENCE-fanit ovat odottaneet innolla uutisia koskien joukkueen jatkoa ja alkaneen vuoden kalenteria.

DBLTAP-sivuston toimittaja Jarek ”DeKay” Lewis kirjoitti 7. tammikuuta lähteisiinsä perustuen, että ENCEn uudet pelaajat olisivat tanskalaisia. Lewisin tietojen mukaan ENCEn kiikarissa olisivat 30-vuotias Marco ”Snappi” Pfeiffer ja 18-vuotias Thomas ”TMB” Bundsbæk. Pfeiffer on CS-veteraani, joka on toiminut usean joukkueen pelinsisäisenä johtajana.

Bundsbæk on puolestaan erittäin lupaava tanskalaispelaaja, joka edustaa AGF Esportia. Hän on saanut viime päivinä runsaasti ylistystä ja nostetta HLTV:n top20-pelaajat listalle valituilta Peter ”dupreeh” Rasmussenilta, Emil ”Magisk” Reifiltä ja Martin ”stavn” Lundilta. Kaikki nimesivät 18-vuotiaan potentiaaliseksi tähtinimeksi.

ENCEn CS-joukkueessa tähän asti pelannut vain suomalaisia. Pelaajia muualta on kuitenkin mietitty jo viime keväänä, kertoi silloinen valmentaja Slaava ”Twista” Räsänen huhtikuussa Red Bullille.

– Koimme, että uudet tuulet ovat paikallaan joukkueen nostamiseksi. Mietimme hetken kansainvälistäkin kokoonpanoa, mutta tulimme nopeasti siihen tulokseen, että se ei ole oikea ratkaisu, Räsänen sanoi Red Bullille keväällä 2020, kun Olkkonen liittyi kokoonpanoon vaikean alkuvuoden jälkeen.

Elias ”Jamppi” Olkkonen liittyi keväällä 2020 ENCEn kokoonpanoon. Joukkue mietti tuolloin jo kansainvälisiä nimiä, mutta kokoonpano päätettiin pitää suomalaisena.­

Tanskalaiskaksikon lisäksi Tuomas ”SADDYX” Louhimaan on huhuttu vahvistavan ENCEä. Louhimaan aiemmin edustama SJ Gaming ilmoitti viime viikolla myyneensä 19-vuotiaan toiseen joukkueeseen, jota ei kuitenkaan kerrottu. Louhimaa paikkasi Saloa viime vuoden lopulla pelatussa DreamHack Masters -turnauksessa.

Toistaiseksi huhuissa ei ole otettu kantaa, monenko pelaajan kokoonpanolla ENCE lähtee ensi kauteen. Jos kaikki huhut pitävät paikkansa olisi ENCEllä kasassa kuuden hengen porukka, joskin Olkkonen ei voisi pelata Valven turnauksissa kiistellyn pelikieltonsa vuoksi.

ENCEstä ei kommentoitu huhuja IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?