Nyt riittää pelattavaa: Kolme nimekästä suomalaisjoukkuetta mukana uudessa CS-sarjassa - Esports - Ilta-Sanomat

Nyt riittää pelattavaa: Kolme nimekästä suomalaisjoukkuetta mukana uudessa CS-sarjassa

HAVUn, SJ:n ja KOVAn lisäksi uuteen CS-sarjaan on sitoutunut muun muassa Ninjas in Pyjamas.

Olli ”sLowi” Pitkäsen (vasemmalla) ja Jani ”Aerial” Jussilan edustama HAVU on yksi uuden CS-sarjan kumppaneista.­

13.1. 20:31

Home Sweet Home- ja Nine to Five -nimisten Counter-Strike-turnausten järjestäjä Relog Media on ilmoittanut tehneensä kumppanuussopimukset peräti 34 joukkueen kanssa vuodeksi 2021.

Kumppanuusjoukkueet sitoutuvat pelaamaan vuoden aikana vähintään kuudessa Relogin järjestämässä turnauksessa. Relog on toistaiseksi vahvistanut järjestävänsä tammi–maaliskuun aikana kolme 100 000 dollarin turnausta. Loppuvuodelle odotetaan vastaavan kokoluokan turnauksia kerran kuussa.

Nimekkäimmät Relogin kumppanit ovat ruotsalainen Ninjas in Pyjamas, venäläiset Gambit ja forZe, saksalainen Sprout sekä tanskalainen North. Suomalaisjoukkueista mukaan ovat lähteneet HAVU Gaming, SJ Esports ja KOVA Esports.

– Nouseminen tier 2:een vaatii jatkuvaa grindausta. Aiemmin näytön paikat olivat harvassa, mutta tämän myötä vuosi on varmuudella täynnä korkean tason pelattavaa. Vuoden rytmittäminen helpottuu myös aivan valtavasti. Iso askel KOVAlle, iloitsi kumppanuutta Twitterissä joukkueen GM Timo Tarvainen.

CS:n huipputaso on jaettu yleisesti kolmeen tieriin eli tasoon. Ykköstason joukkueet pelaavat suurimmissa kisoissa ympäri maailmaa, kakkostason nimet pääsevät satunnaisesti näyttämään taitojaan näitä vastaan ja kolmostasolla pelit ovat pääasiassa ainoastaan netissä. Ykköstasolla on noin 20–30 joukkuetta, kakkostasolla tuplasti enemmän ja kolmostasolla vielä enemmän.

Relogin ensimmäinen turnaus on Snow Sweet Snow Cup #1, joka pelataan 18.1.–11.2. Suomalaisjoukkueista mukana ovat KOVA ja SJ, jotka aloittavat pelit ensimmäisestä vaiheesta. Turnaus on jaettu neljään vaiheeseen (kaksi alueellista karsintavaihetta, päävaihe, pudotuspelit).

Palkintorahat jaetaan ensimmäisessä turnauksessa seuraavasti:

  • 1. alueellinen karsintavaihe: 1000 dollaria per jatkoon päässyt joukkue (yhteensä 16 000 $)

  • 2. alueellinen karsintavaihe: 2000 dollaria per jatkoon päässyt joukkue (16 000 $)

  • Päävaihe: 3000 dollaria per jatkoon päässyt joukkue (24 000 $)

  • Pudotuspelit: 44 000 dollaria jaetaan sijoitusten perusteella

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?