Yli miljoonan tienannut 20-vuotias Fortnite-tähti William ”Zayt” Aubin lopettaa – ei nauti enää kilpailemisesta - Esports - Ilta-Sanomat

20-vuotias Fortnite-miljonääri lopettaa – ei nauti enää kilpailemisesta

20-vuotiaan William ”Zayt” Aubinin ilmoitus yllätti Fortnite-pelaajat.

William Aubin on yksi Fortniten parivuotisen historian menestyneimmistä pelaajista. Nyt hän lopettaa kilpauransa pelissä.­

13.1. 10:54

Fortnite-pelin kanadalainen huippunimi William ”Zayt” Aubin on ilmoittanut lopettavansa kilpauransa. 20-vuotias Aubin kertoi asiasta Twitch-lähetyksessä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Aubin ei hylkää Fortnitea tai edustamaansa NRG-organisaatiota, sillä hän siirtyy sisällöntuottajaksi. Tietotaitoaan hän aikoo hyödyntää valmentamalla ja analysoimalla ammattilaisten pelaamista.

Yllätysilmoituksen yhteydessä hän kertoi kadottaneensa kesän 2019 MM-kisojen jälkeen ilon ja hauskuuden, joita Fortniten pelaaminen oli aiemmin antanut. MM-kisojen jälkeen kilpaileminen tai edes voittaminen eivät ole tuntuneet samalta kuin ennen – varsinkaan kun kaikki turnaukset on pelattu netissä.

Aubin kuitenkin totesi heti perään, että liveturnausten järjestäminen saattaisi tuoda kaivatun ilon takaisin kilpailemiseen. Nyt tilanne on kuitenkin päinvastainen, joten hän näkee parhaaksi heittää hanskat tiskiin.

Aubin on yksi Fortniten historian menestyneimmistä pelaajista. Hän voitti kilpaurallaan yli 1,1 miljoonaa dollaria. Kohokohtia olivat Fortniten vuoden 2019 MM-kisojen pariturnauksen neljäs sija, ESL Katowicen voittaminen 2019 sekä FNCS-liigan kausivoitto keväällä 2020.

Pelaajan ilmoitukseen ovat reagoineet monet Fortnite-tähdet ja tunnetut esports-nimet. Monet pitävät Aubinin ilmoitusta kovana iskuna Fortnitelle, jonka kilpapuolen ongelmia on kritisoitu jo pidemmän aikaa. Monet pelaajat ovat tyytymättömiä turnausten määriin, pelin nykytilanteeseen kilpailemista ajatellen sekä palkintorahojen jakotapaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?