Tetris-legenda Jonas Neubauer on kuollut 39-vuotiaana – voitti 7 maailmanmestaruutta

39-vuotiasta pelaajaa pidettiin Tetriksen kasvoina, parhaana mahdollisena kilpakumppanina ja yhtenä kaikkien aikojen pelaajana.

Jonas Neubauer, 39, voitti seitsemän kertaa Tetriksen maailmanmestaruuden.

11.1.2021 14:11

Legendaarisen Tetris-pelin kaikkien aikojen kilpapelaaja Jonas Neubauer on kuollut 39-vuotiaana. Yhdysvaltalaispelaajan kuolemasta kerrottiin tämän Twitter-tilillä.

Twitterissä jaetun lyhyen viestin mukaan Neubauer kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen 5. tammikuuta 2021. Hän oli muuttanut juuri vaimonsa Heatherin kanssa Havaijille, jossa pari oli avioitunut muutama vuosi aiemmin.

Pelaajan kuoleman noteerasi myös Tetris-pelin virallinen Twitter-tili, jonka jakamassa viestissä sanottiin Neubauerin olleen Tetriksen klassikkoversion yksi kaikkien aikojen pelaajista.

Neubauer voitti Tetriksen klassikkoversion maailmanmestaruuden (CTWC) seitsemän kertaa vuosina 2010–13 ja 15–17. Lisäksi hän ylsi finaaliin vuosina 2014 ja 2018. CTWC-kisojen järjestäminen alkoi vuonna 2010.

39-vuotiasta yhdysvaltalaispelaajaa pidettiin Tetriksen kasvoina. Hänet muistetaan kaikille ystävällisenä Tetris-guruna, joka oli kaikkea muuta kuin huono häviäjä, silloin kuin joskus harvoin hävisi.

Hän pelasi viimeisen virallisen ottelunsa marraskuussa 2020. Neubauer hävisi ottelun nuoremmalle kilpailijalle, joka sai legendalta runsaasti kehuja lähetyksessä tehdyssä suorassa haastattelussa. Videon kommenteissa on muisteltu Neubaueria ja tämän käytöstä vastustajaansa kohtaan.

Alla olevaa videota Neubauerin vuoden 2016 Tetris-voitosta on katsottu yli 12 miljoonaa kertaa. Kommenteissa monet ovat jättäneet hyvästinsä pelaajalle.

Vicen vuonna 2018 tekemässä henkilökuvassa Neubauer kertoi aloittaneensa Tetriksen pelaamisen ollessaan noin 6- tai 7-vuotias. Teini-iässä hän oli jo niin hyvä, etteivät kaverit suostuneet pelaamaan tämän kanssa.

Vuoden 2010 MM-turnaukseen hän osallistui pian isänsä kuoleman jälkeen. Hän näki turnauksen tilaisuutena saada jotain hyvää aikaiseksi surullisessa tilanteessa. Vicen artikkelin mukaan turnauksesta alkoi mestaruusputki, joka päättyi vuonna 2014 niin suureen yllätystappioon, että se oli uutisena suurempi kuin yksikään Neubauerin voitoista.

Baarissa pitkään työskennellyt 39-vuotias pelaaja piti Tetriksen lisäksi erityisesti kahvista, viskistä, chilikastikkeesta, huonoista elokuvista ja Harry Potterista, joka yhdisti aikoinaan hänet ja Heather-vaimonsa.

Neubauerin pelityyliä on kuvailtu sekavaksi improvisaatioksi, jossa on paljon samaa kuin jazz-pianistien soitossa. Hänen suorituksensa innoittivat monia pelaajia Tetriksen huipulle, kuten nykyisen 18-vuotiaan huippunimen Joseph Saeleen, joka muisti kilpakumppaniaan Instagramissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?