Jesse Grandell, 31, lopettaa CS-uransa – muistetaan erityisesti kevään 2015 saavutuksesta

Useassa suomalaisessa CS-joukkueessa vuosien aikana menestyksekkäästi pelannut Jesse Grandell jättää CS-kentät ammattilaispelaajana.

31-vuotias Jesse ”KHRN” Grandell ehti pelata CS:ää kilpailullisesti puolet elämästään ennen lopettamispäätöstä.

11.1.2021 10:09

31-vuotias Counter-Strike-ammattilainen Jesse ”KHRN” Grandell on lopettanut kilpauransa pelissä. Hänen viimeiseksi joukkueekseen jäi SJ Gaming, jota hän edusti viimeiset kaksi vuotta.

SJ on vahvistanut Grandellin lopettamispäätöksen. Pelaaja ei ole kommentoinut asiaa, mutta on vastannut lopettamisiin liittyviin kiitosviesteihin Twitterissä.

Grandell muistetaan erityisesti 3DMAX-joukkueesta, joka oli historian ensimmäinen suomalaiskokoonpano CS:n suuressa ja arvostetussa major-arvoturnauksessa. 3DMAX pelasi keväällä 2015 Katowicessa järjestetyssä arvoturnauksessa, josta joukkue tosin putosi jo heti kahdella tappiolla.

31-vuotias pelaaja pelasi CS:ää kilpaa yli 15 vuotta. Ura alkoi jo Counter-Strike 1.6 -versiossa, mutta menestyksen makuun hän pääsi vuonna 2012 julkaistussa Counter-Strike: Global Offensivessa.

Grandell voitti urallaan kaikki suurimmat suomalaisturnaukset ja kaksi SM-kultaa (2017, 2019). Hänen kansainvälisesti merkittävimpiä saavutuksiaan olivat majorissa pelaaminen ja DreamHack Invitational 2:n välieräsijoitus (2014).

SJ:n ja 3DMAXin lisäksi Grandell muistetaan HAVU-joukkueesta, joka dominoi turnauksia Suomessa kevään 2017 ja kevään 2018 välillä. Hän on edustanut urallaan lisäksi myös hetken myös ENCEä, iGamea ja ROCCATia.

ENCORE sijoittui toiseksi Assembly Summer -tapahtumassa elokuussa 2014. Kuvassa vasemmalta oikealle: Taneli ”disturbed” Veikkola, Joona ”natu” Leppänen, Jesse ”KHRN” Grandell, Mikko ”xartE” Välimaa ja Timo ”REFLEX” Rintala.

Viime vuoden alussa Grandell kertoi IS:lle antavansa 110 prosenttia CS-uralleen ja katsovan, mihin se riittää. Hänellä oli haastatteluhetkellä melko selkeät ajatukset tulevaisuudesta: tulos tai ulos.

– En halua, että myöhemmin kaduttaa, kun ei antanutkaan kaikkea. Jos joukkue ei ole vuoden päättyessä siinä pisteessä, missä haluaisin tai tulee tiimimuutoksia, niin varmaan siirryn sitten muihin hommiin, Grandell kertoi IS:lle.

Haastattelussa hän sanoi myös keskustelleensa uran päätöksestä jo SJ:n kanssa. Esportsin jättäminen ei ollut tuolloin suunnitelmissa, sillä pelaaja näki hänellä olevan tulevaisuus mahdollisesti esimerkiksi valmentajana, analyytikkona tai kommentaattorina.

Grandellin lopettamisen seurauksena SJ:n kokoonpanon ainoa jäljellä oleva pelaaja on tällä hetkellä Tony ”arvid” Niemelä. Aiemman kokoonpanon kuuluneista pelaajista Tuomas ”SADDYX” Louhimaa myytiin juuri toiseen joukkueeseen, Jemi ”jemi” Mäkinen siirtyi HAVU-paitaan ja Topi ”LYNXi” Kaupin sopimusta ei uusittu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?