Myrskyn keskellä olevan ENCEn Aleksi Jalli rikkoi hiljaisuuden: ”Virhearvioitakin on tullut tehtyä”

ENCE-kapteeni ei kertonut twiiteissään liiemmin mitään uutta, mutta otti kantaa Urheilucastissa sanottuihin asioihin.

Aleksi ”allu” Jalli, 28, on ollut kovan kritiikin kohteena viimeiset kaksi viikkoa.

28.12.2020 10:18

ENCEn Counter-Strike-tähtipelaaja Aleksi ”allu” Jalli kommentoi ennen joulua Twitterissä joukkuetta koskevaa kohua, jonka keskiössä hän on ollut.

28-vuotias ENCE-kapteeni kommentoi HLTV Confirmed -podcastin aikana kommenttien käynnistämää tilannetta Twitterissä kuudella erillisellä twiitillä. Kohun taustoista voi lukea tarkemmin IS:n aiemmista jutuista.

Jalli aloitti twiittiketjun pyytämällä anteeksi hiljaisuuttaan. Hän kirjoitti pelaajien reagoivan paineen alla eri tavalla asioihin, joten pienet kommentit ”voivat johtaa isoihin ongelmiin”. Tällaiset tilanteet olisi tärkeää puhua ”auki ajoissa ja oikealla tavalla”.

Hän oli myös surullinen ja hämillään siitä, millä tavalla asiat tuotin julki. Hän kirjoitti olleensa kohukommentit kirjoittaneen Jere ”sergej” Salon joukkuetoveri 2,5 vuotta. Tuona aikana he jakoivat hotellihuoneet aina turnauksissa ja olivat myös ystäviä pelin ulkopuolella.

– Jere ei ole koskaan maininnut minulle mitään tähän twiittiin liittyvistä aiheista. Olen tehnyt koko ammattilaisurani ajan asioita parhaani mukaan. Tie ei aina ole ollut ruusuinen ja virhearvioitakin on tullut tehtyä, Jalli kirjoitti.

Jalli myös muistutti ettei hänellä ole valtaa tai halua tehdä yksin päätöksiä koskien joukkuetta. Hän on myös aina selvittänyt asiat yksityisesti, joten hän ei kommentoi asiaa sen enempää julkisesti.

Toiseksi viimeisessä twiitissä Jalli otti kantaa Esko Seppäsen vetämään Urheilucast-podcastiin, jonka jaksossa numero 263 perattiin ENCE-kohua ja kritisoitiin erityisesti Jallia. Seppänen sanoi ohjelman aikana Jallin tuhonneen joukkueen käytöksellään, kiusanneen joukkuetovereitaan ja kutsui tätä syöväksi sekä juonittelijaksi.

– Mitä tulee URHEILUCAST-podcastiin, totean väittämien olevan hyvin absurdeja. Toivoisin, että meistä jokainen miettisi millaisia väittämiä ja syytöksiä viestimme julkisesti toisista ihmisistä. Koen Seppäsen podcastin erittäin loukkaavaksi ja luonteeltaan solvaavaksi, Jalli kommentoi podcastia.

Jalli on tällä hetkellä ainoa jäljellä oleva pelaaja ENCEn keväällä 2018 perustamasta CS-kokoonpanosta. Jallin lisäksi joukkueeseen kuuluvat Joonas ”doto” Forss ja Elias ”Jamppi” Olkkonen. Miikka ”suNny” Kemppi kertoi juuri ennen joulua tutkivansa muita vaihtoehtoja uransa jatkon suhteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?