Korona kurittaa kevään suurinta esports-tapahtumaa: Areena peruttu, pelit ehkä netissä

IEM Katowice -tapahtumaa ei jätetä keväällä 2021 perinteiseen tapaan Puolassa sijaitsevalla Spodek-areenalla.

IEM Katowicen mestaruuspokaali on käytännössä ainoa, jota suomalaistähdeltä Joona ”Serral” Sotalalta ei löydy palkintokaapista.

16.12.2020 20:31

Kevään suurimpiin esports-tapahtumiin perinteisesti lukeutuva ja IEM Katowice järjestetään ensi vuoden alkupuolella poikkeusolosuhteissa.

ESL on ilmoittanut peluuttavansa useamman turnauksen kokonaisuuden helmi–maaliskuun aikana ilman yleisöä. Koronan takia kisoja ei järjestetä tuttuun tyyliin Puolassa tai Katowicen suurella Spodek-areenalla.

IEM Katowicen turnaukset:

  • Counter-Strike (16.–28.2.)

  • StarCraft II (23.–28.2.)

  • WarCraft III (4.–7.3.)

  • CS-turnauksessa on jaossa 1 000 000 $, StarCraftissä 500 000 $ ja WarCraftissä 130 000 $

Turnausjärjestäjän mukaan tällä hetkellä tavoite on saada jokaisen turnauksen ajaksi pelaajat sekä joukkueet yhteen ja samaan paikkaan. Studiossa pelaamista ei mainita suoraan.

Mikäli koronatilanne ei salli pelaajien matkustamista samaan kaupunkiin pelataan ottelut netissä. Silloin kaikki osallistujat kilpailevat Euroopasta, mutta eri maista, jotta nettiyhteyksien puolesta kukaan ei saisi etua pelaamiseen.

CS-turnauksessa kilpailee 24 joukkuetta. Kahdeksan joukkuetta on kutsuttu suoraan lohkovaiheeseen, jota edeltävästä play-in-vaiheesta liittyy mukaan vielä kahdeksan joukkuetta. Yksi play-in-karsinnan joukkueista on Aleksi ”Aleksib” Virolaisen edustama OG.

Vuoden suurimman StarCraft-turnauksen voitosta pelaa peräti 36 pelaajaa. Yksi vahvistetuista kilpailijoista on vuoden 2018 maailmanmestari, ENCE-joukkueen 22-vuotias Joona ”Serral” Sotala. Hän on voittanut urallaan kaiken IEM Katowicea lukuun ottamatta.

WarCraft III -klassikkopelin uudistetussa versiossa voitosta pelaa 16 pelaajaa. WarCraft-turnaus pelataan muista poiketen vasta maaliskuun puolella ja selvästi pienemmällä palkintopotilla.

Katowice-turnaus pelattiin myös tänä vuonna ilman yleisöä. ESL päätti asiasta vain päivää ennen ovien avaamista vedoten koronatartuntamäärien kasvuun. Katowicea pidetään yhtenä esportsin vuoden kohokohdista, joten fanien suhtautuminen päätöksiin on ollut pettynyttä, mutta ymmärtäväisiä.

Vuoden 2018 aftermovie:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?