Kommentti: Kulissit murenevat ja kaverit kaikkoavat – ENCE-tähti heitettiin tylysti bussin alle

Aleksi “allu” Jallin podcast-vierailu käynnisti jälleen uuden ENCE-draaman kurimuksen. Näyttää pahasti siltä, että viime vuoden elokuusta asti spekuloidut ongelmat tiimin sisällä olivatkin harmittavan lähellä totuutta, kirjoittaa Ilta-Sanomien toimittaja Tatu Partanen.

Aleksi ”allu” Jalli heitettiin tylysti bussin alle kesken suoran haastattelun. ENCEn tilanne on huolestuttavan paha, kirjoittaa toimittaja Tatu Partanen.

15.12.2020 15:11

ENCEn CS-joukkueen tähti Aleksi ”allu” Jalli vieraili arvostetun HLTV-sivuston HLTV Confirmed -podcastissa sunnuntai-iltana. Jaksossa Jalli kävi läpi muun muassa ENCEn viimeisen 1,5 vuoden tapahtumia Aleksi ”Aleksib” Virolaisen kohupotkuista alkaen.

Kesken jakson Twitterissä alkoi kuitenkin kuohua. Juuri joukkueen jättänyt Jere ”sergej” Salo kommentoi, että Jallin puheisiin ei sellaisenaan kannata välttämättä luottaa, koska tämä ei suinkaan ole niin harmiton persoona kuin antaa ymmärtää.

– Sille on syynsä, että hän on ainoa jäljellä oleva joukkueen alkuperäisestä kokoonpanosta, Salo jatkoi, mutta ei mennyt yksityiskohtiin.

Draaman tarkempia syitä tai taustoja ei tiedetä tarkalleen, mutta sen on pakko olla jotain vakavaa, jotta Salo kokisi tarpeelliseksi twiitata sellaista kesken haastattelun.

Bensaa liekkeihin heittivät tilanteessa yllättäen myös nykyiset ja vanhat ENCE-pelaajat. Niistä erityisesti Miikka ”suNny” Kempin kommentit olivat erikoiset, koska hän on ollut Jallin pitkäaikainen ystävä.

Nyt kaksikon vuosien bromance on ilmeisesti kuollut ja kuopattu. Kemppi kirjoitti yön aikana Twitterissä kokeneensa tulleensa petetyksi, koska Jalli ei kertonut rehellisesti podcastissa, miksi Kempistä tehtiin pelinjohtaja tänä keväänä.

Jallin käytös ja sanat podcastissa loukkasivat jotenkin Kemppiä, joka muistutti Twitterissä heidän olleen hyviä ystäviä viiden vuoden ajan ja joukkuetovereitakin viimeiset 1,5 vuotta. Asiasta hän puhui kuitenkin menneessä aikamuodossa, kenties vahingossa, todennäköisesti tarkoituksella. Jokainen tehköön twiiteistä omat johtopäätökset, kunnes kuulemme lisäkommentteja.

Miikka ”suNny” Kempin twiittien perusteella hän ei välttämättä jatka ensi vuodelle ENCE-paidassa.

Kirjoitin viime vuonna Virolaisen potkujen jälkimainingeissa, että päätös saattaa tuhota koko joukkueen. Pelaajasiirtoa seurasi kuukausia jatkunut soppa, jossa ENCEn pelaajat ja organisaatio puhuivat ristiin ja totuus potkujen taustoista sekä aikajanasta jäi hyvin epäselväksi.

Samoihin aikoihin alkoivat kuitenkin vahvistua huhut siitä, että Virolaisen halusi ulos tiimistä juuri Jalli. Syistä voi olla montaa mieltä. Arvostettu esports-toimittaja Duncan ”Thorin” Shields kuitenkin väitti monien muiden tapaan, että Jallin ego ei kestänyt pelata Virolaisen alaisuudessa.

Vaikka tätä ei pintapuolin uskoisikaan – eikä Jalli tietenkään sitä myöntäisi – entisten ja nykyisten joukkuetoverien viestit miehen kaksinaamaisuudesta viittaavat siihen, että ainakin joissakin huhuissa olisi perääkin.

Vuoden mittaan myös peilikuvat pelinjohtaja Finn ”karrigan” Andersenin erottamisesta FaZe Clan -tiimistä ovat jatkaneet vahvistumistaan. Andersen sai potkut tiimistään ja pelinjohtajan paikan otti tähtipelaaja Nikola ”NiKo” Kovač.

FaZen taso romahti eikä oikeastaan koskaan palautunut kunnolla. Vuosia jatkuneen kärvistelyn jälkeen ja lukuisten uusien pelaajien käytyä kokoonpanossa Kovač lopulta jätti tänä syksynä joukkueen, jonka luottopelaaja ja ”kasvot” hän oli.

Jere ”sergej” Salon ulostulo koskien Aleksi ”allu” Jallia on CS:n kuuma puheenaihe juuri nyt.

Viimeinen osa tuosta FaZen surullisesta kaaresta puuttuu vielä ENCEn tarinasta, mutta tilanne voi muuttua maanantai-illan tapahtumien takia.

Jalli on jo nyt ainoa jäljellä oleva nimi kevään 2019 tuhkimotarinasta. Joukkue on rakentanut kokoonpanoa uudestaan syksyn aikana, mutta uuden fiaskon seurauksena suunnitelmat voivat mennä kertaheitolla uusiksi.

Armeijaan pian lähtevältä Salolta koko rohkea ulostulo oli ajoitettu Jallin kannalta pahimpaan mahdolliseen tilanteeseen eli suorana tehtävänä haastatteluun. Matto vedettiin alta niin tylysti, suorastaan härskisti, että heikompi olisi heittänyt hanskat tiskiin. Jalli kuitenkin jatkoi keskustelua suorana tehdyssä podcastissa vielä 40 minuuttia.

Kempin sanavalinnat vihjaavat hänen seuraavan Jani ”Aerial” Jussilan ja Salon jalanjälkiä eli jättävän joukkueen. Jussila on virallisesti sairauslomalla ja Salo menossa armeijaan, mutta on vaikea nähdä kummankaan enää koskaan pelaavan ENCEssä.

Salon twiitin käynnistämän ketjureaktion seuraamuksia odotetaan vielä, mutta toivottavasti siitä alkaa kuitenkin uusi ajanjakso Suomen CS-piireissä, jossa vastaavanlaista sekoilua ei enää hyväksytä.

Myös asioiden puiminen ”kerron, mutta en kuitenkaan” tyylisesti somessa olisi jo hyvä saada hiljalleen loppumaan – se saa kaikki osapuolet näyttämään epäammattimaisilta.

Yksi asia on kuitenkin varma: ENCEn viimeisen 1,5 vuoden sekoilujen osalta syyttävä sormi osoittaa johtoportaaseen, joka ei ole reagoinut tarpeeksi vahvasti sekasortoon. Nyt käsissä on kohu, joka voi olla vaikeampi selvittää kuin Virolaisen potkut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?