Näin Aleksi Jalli puhui kohuun päättyneessä podcast-vierailussa: ”Tämä on ollut vaikea vuosi”

Aleksi ”allu” Jallin vierailu suositussa HLTV Confirmed -podcastissa päättyi varsin erikoisesti.

Aleksi ”allu” Jalli yllätettiin kesken podcast-haastattelun, mutta ei mitenkään hyvällä tavalla.

15.12.2020 9:15

ENCEn Counter-Strike-joukkueen pelaaja Aleksi ”allu” Jalli vieraili maanantai-iltana HLTV Confirmed -podcastissa, joka tehtiin suorana Twitchiin.

Jalli kommentoi kaksituntisen podcastin aikana muun muassa Aleksi ”Aleksib” Virolaisen syksyn 2019 kohupotkuja, ENCEn vaikeuksia sen jälkeen, vuoden 2020 pelaajamuutoksia sekä ensi kaudesta.

– Olen iloinen [vuoden päättymisestä]. Tämä on ollut vaikea vuosi. Ei vain viimeiset 2–3 kuukautta, jotka ovat olleet todella rankkoja, vaan koko vuosi eri tavoin, Jalli kommentoi vuotta heti ohjelman alussa.

Keskustelu kääntyi nopeasti Virolaisen potkuihin, josta fanit suuttuivat. Aihe nousee yhä esille tasaisin väliajoin. ENCEn tulokset ovat romahtaneet vaihdoksen jälkeen, kun taas Virolaisen uusi joukkue OG on noussut vuodessa eliitin tuntumaan.

Jalli sanoi pitkälti samoja asioita kuin IS:n erikoishaastattelussa syyskuun lopussa: Jotain piti tehdä tuohon aikaan, vaikka asia ei välttämättä siltä näyttänytkään ulospäin. Hän kuitenkin myönsi väärän pelaajan saaneen potkut, kun katsotaan potkujen ja nykyhetken välisiä tuloksia.

Hän ei kuitenkaan sanonut katuvansa päätöstä, koska jossain kohtaa tulokset olisivat lähteet vääjäämättä laskuun. Jalli ei kuitenkaan uskonut pudotuksen olevan niin kova kuin mitä se sitten oli. Pelaajavaihdos tehtiin, koska hän uskoi ENCEn tason nousevan Miikka ”suNny” Kempin kanssa.

– Emme tavallaan ehkä arvostaneet tarpeeksi, miten paljon Aleksib toi joukkueeseen. Ei vain peliasioiden takia, mutta myös niiden ulkopuolella. Nyt kun mietin, niin meillä oli joukkueessa 2 tai 3 ”leiriä” ennen mitään vaihdoksia. [...] Aleksib oli se liima, joka sai kaiken toimimaan ilmapiirin osalta, Jalli muisteli vuoden 2019 tapahtumia.

28-vuotias suomalaispelaaja kiisti myös väitteet, joiden mukaan hän olisi yksin päättänyt vaihdoksesta. Jalli sanoi jo aiemmin IS:lle koko joukkueen seisoneen päätöksen takana.

Kaksituntisen aikana Jalli kommentoi myös ENCEn pelaajavaihdoksen jälkeisiä epäonnistumisia, kovia paineita ja tämän vuoden mahalaskua. Viime syksynä useat tiukat tappiot söivät itseluottamuksen, joka vaikutti koko joukkueeseen.

Tänä keväänä joukkue oli lähellä menettää Jere ”sergej” Salon, joka halusi huhtikuussa jäädä pidemmälle tauolle. 18-vuotias nuori osuja päätti kuitenkin jatkaa, kun Elias ”Jamppi” Olkkonen hankittiin osaksi kokoonpanoa ja joukkue sopi kuukauden lomasta.

Puoli vuotta myöhemmin pakka levisi kuitenkin totaalisesti. Jani ”Aerial” Jussila ilmoitti lokakuussa jäävänsä sairauslomalle. Salo puolestaan totesi marraskuussa suuntaavansa vuoden vaihduttua armeijaan, joten hän on poissa pelikentiltä ainakin juhannukseen asti.

Jalli sanoi molempien pelaajien päätösten olevan pitkäaikaisen pohdinnan lopputulos. Hän myös sanoi Salon olevan oikeasti innoissaan armeijaan lähdöstä.

ENCE-kapteeni sanoi myös joukkueen uusien vahvistusten – sopimuksen jo tehneen Joonas ”doto” Forssin ja SJ:tä edustavan, mutta siirtohuhujen kohteena olevan Tuomas ”SADDYX” Louhimaan – olevan tärkeitä palasia tulevaisuutta ajatellen.

Jallin puheiden perusteella Tuomas ”SADDYX” Louhimaa siirtyy pian SJ:stä osaksi ENCEä, jonka paidassa hän pelasi jo DreamHack Masters Winter -turnauksen.

Hieman yli ohjelman puolivälin jysähti, kun Salo yllättäen kommentoi Jallin sanomisia Twitterissä. 18-vuotias Salo huomautti ettei kaikkea Jallin sanomaa pitäisi pitää absoluuttisen totuutena. Viesti lähti nopeasti leviämään CS-piireissä, jotka ihmettelivät nuoren pelaajan ulostuloa.

Salon twiittiin reagoivat nopeasti useat nykyiset ja entiset ENCE-pelaajat, jotka tukivat nuoren osujan sanomaa. Tähän mennessä yksikään Jallin nykyinen tai entinen joukkuetoveri ENCE-ajoilta ei ole puolustanut 28-vuotiasta pelaajaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?