ENCEn nuoren CS-tähden raju ulostulo sekoitti somen – Aleksi Jallilta vedettiin matto alta kesken haastattelun

ENCEn CS-joukkue ja erityisesti sen pelaajat Aleksi ”allu” Jalli ja Jere ”sergej” Salo ovat tällä hetkellä kova puheenaihe.

Jere ”sergej” Salo (oikealla) veti kesken haastattelun maton Aleksi ”allu” Jallin alta yhdellä twiitillä.

15.12.2020 8:41

ENCEn Counter-Strike-joukkueen ympärillä kuohuu tällä hetkellä ja kovaa. Maanantai-iltana joukkueen kapteeni, 28-vuotias Aleksi ”allu” Jalli, vieraili suositussa HLTV Confirmed -podcastissa, joka tehdään suorana Twitchiin.

Jalli puhui ohjelmassa ENCEn vaikeasta viimeisestä 1,5 vuodesta, Aleksi ”Aleksib” Virolaisen kohupotkuista ja joukkueen viime kuukausien useista muutoksista. Kesken ohjelman ENCEn 18-vuotias Jere ”sergej” Salo kirjoitti twiitin, joka sähköisti CS-piirit.

Hiljattain vaihtopenkille tulevan asepalveluksen takia siirtynyt Salo totesi twiitissään, ettei kannata uskoa ihan tuosta noin vaan kaikkea mitä Jalli on sanonut ohjelmassa. Salon mukaan Jalli ei ole niin yksinkertainen ja vaaraton ihminen kuin monet luulevat.

– Siihen on syy, miksi hän on ainoa jäljellä oleva pelaaja alkuperäisestä kokoonpanosta, Salo päätti ensimmäisen twiittinsä.

Hetkeä myöhemmin Salolta ilmestyi toinen viesti: Hän ei aio avata tilannetta sen tarkemmin, koska asia liittyy mielenterveyteen, joten se ei kuulu hänelle tai Twitterille. Salon mukaan vanhat joukkuetoverit voivat kuitenkin vahvistaa hänen alkuperäisen twiittinsä sanoman.

– Halusin vain kertoa tästä, koska kukaan muu ei sitä tehnyt tai pystynyt, Salo kirjoitti.

Jalli, joka on ainoa ENCEn jäljellä oleva pelaaja kevään 2019 major-tuhkimotarinasta, kuuli Salon twiiteistä kesken ohjelman. Hän sanoi ettei tiedä mistä Salo puhuu tarkalleen, mutta myönsi ”tehneensä virheitä” ja ”ettei ole aina ollut paras joukkuetoveri”. Yksityiskohtiin hänkään ei mennyt Salon tavoin.

Salon twiitti lähti leviämään nopeasti. Yksi reagoijista oli joukkuetoveri Miikka ”suNny” Kemppi, joka sanoi Jallin puhuneen totta, mutta jättäneen joitain asioita kuitenkin kertomatta.

Myös muut nykyiset tai entiset ENCE-pelaajat noteerasivat twiitin. Elokuussa HAVU-joukkueeseen siirtynyt Sami ”xseveN” Laasanen jakoi sen seuraajilleen, Jani ”Aerial” Jussila tykkäsi aiheeseen liittyvästä twiitistä ja Virolainen kommentoi lyhyesti ”kiitos” viitaten keskusteluun.

Joonas ”doto” Forss jakoi pätkän Kummeli Jackpot -leffasta, jossa päähenkilö toteaa ytimekkäästi ”voi helvetin perse, kaikki menee päin vittua saatana”. Elias ”Jamppi” Olkkonen twiittasi ”kiitos kaudesta”, mutta poisti twiitin nopeasti. Olkkonen on tykännyt useasta aiheeseen liittyvästä twiitistä.

Salon twiitit nousivat nopeasti kuumaksi puheenaiheeksi sekä Twitterissä että Redditissä. HLTV:n podcastin katsojaluvut nousivat myös välittömästi, kun draamasta kiinnostuneet säntäsivät kuulemaan Jallin kommentteja tuoreeltaan.

Yön aikana Kemppi lisäsi vielä vettä kiukaalle kahdella uudella twiitillä. Niissä hän sanoi ihmettelevänsä, miksi Jalli ei puhunut hänestä enempää kuin minuutin, vaikka he ”olivat joukkuetovereita viimeiset 1,5 vuotta ja läheisiä ystäviä viisi”.

Kemppi lisäsi heti perään ettei aio puhua asiasta enempää, mutta koki tämän tarpeelliseksi nostaa esille. Twiitin sanamuodot viittaisivat Kempin ja Jallin jatkavan tulevaisuudessa eri suuntiin.

Alkuperäinen twiitti katosi aamun aikana, mutta Kemppi kommentoi sen poistoa pian. Hän sanoi halunneensa kuulla koko totuuden, miksi juuri hänestä tehtiin pelinjohtaja keväällä, mutta pettyneensä Jallin hiljaisuuteen koskien asiaa.

Virolainen, Kemppi ja Salo eivät halunneet kommentoida asiaa IS:lle. Laasanen ja Jussila eivät ole vastanneet IS:n kommenttipyyntöön. Jalli sen sijaan kommentoi tilannetta lyhyesti IS:lle yön pikkutuntien aikana.

Jallin mukaan hän ei tiedä tarkalleen, mihin Salo viittasi twiittiensä sisällöllä tai mitä Kemppi tarkoitti julkaisemassaan twiitissä ”koko totuudella”. Jalli kertoo hänen vastanneen haastattelussa joukkuetta koskeviin kysymyksiin rehellisesti ja avoimesti omasta näkökulmastaan, mutta ei voi kommentoida asioita muiden puolesta.

– Rehellisesti sanottuna olen hyvin hämmentynyt tilanteesta, enkä tarkalleen tiedä mistä on kyse. Tiedossani olleet ja joukkueen sisällä esille nostetut ongelmatilanteet on mielestäni käyty läpi ja käsitelty loppuun. Ilmeisesti olin väärässä. En kuitenkaan ymmärrä tätä ulostuloa Twitterissä, Jalli kommentoi IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?