Ruotsalainen Freddy ”KRIMZ” Johansson selvisi säikähdyksellä - VAC-pelikielto poistettiin pikavauhtia - Esports - Ilta-Sanomat

Ruotsalainen CS-tähti selvisi säikähdyksellä – VAC-pelikielto poistettiin pikavauhtia

Freddy Johanssonin yllättäen saama VAC-kielto poistettiin neljän päivän jälkeen. Pelijulkaisija Valve ei ole kommentoinut tapausta.

Freddy ”KRIMZ” Johansson, 26, heräsi perjantaina yllättävään uutiseen, kun hän kuuli Steam-tunnuksellaan olevan VAC-kielto. Neljä päivää myöhemmin kielto kuitenkin poistettiin.­

1.12.2020 15:22

Fnatic-joukkuetta edustavan ruotsalaisen Counter-Strike-ammattilaisen Freddy ”KRIMZ” Johanssonin Steam-tunnukselle asetettu VAC-kielto on poistettu. VAC on Valven oma huijauksenestojärjestelmä, jota käytetään CS:n lisäksi muun muassa Dota 2:ssa. VAC-kielto estää pelaamisen suojatuilla pelipalvelimilla ja ammattilaisturnauksissa.

Johansson vahvisti ilouutisen maanantain ja tiistain välisenä yönä Twitterissä. Lyhyessä viestissä hän kiitti CS-julkaisijaa Valvea nopeasta reagoinnista. VAC-kielto ehti olla hänen tilillään neljä päivää.

Kiellon epäiltiin tulleen Esportal-palvelun huijauksenesto-ohjelman takia. Useat muut palvelua käyttäneet pelaajat kertoivat somessa myös saaneensa VAC-kiellon samoihin aikoihin Johanssonin kanssa ja täysin yllättäen.

Esportal kommentoi viikonloppuna sen olleen yhteydessä Valveen ja sulkeneen palvelun toistaiseksi. Tiistaina aamuyöstä Esportalin Twitter-tilillä kerrottiin Valven poistavan aiheettomat kiellot.

Valve ei ole kommentoinut tilannetta mitenkään. Steamin tukisivuston mukaan yhtiö ei poista VAC-kieltoja pyynnöstä tai manuaalisesti, mutta niitä voidaan perua automaattisesti esimerkiksi ohjelmistovirheen takia aloitetun tutkinnan seurauksena. Esportalin tapauksen kohdalla kyse on juuri tällaisesta tapauksesta.

Johanssonin kannalta VAC-kielto poistettiin juuri sopivasti ennen Fnaticin seuraavaa ottelua, joka on tänä iltana Flashpoint 2 -turnauksessa. Fnatic kohtaa Dignitas-joukkueen pudotuspelien avauskierroksella kello 16.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?