Joulun alla pelattavan CS-superturnauksen IEM Global Challengen nimet julki - mukana yksi todellinen yllättäjä - Esports - Ilta-Sanomat

Joulun alla pelattavan CS-superturnauksen nimet julki – mukana todellinen yllättäjä

CS-vuosi päättyy juuri ennen joulua rahakkaaseen nettiturnaukseen, jonka yksi osallistujista ei ole kuten muut.

Tarik ”tarik” Celikin edustama Evil Geniuses perui tällä viikolla osallistumisensa kahteen Euroopassa pelattavaan nettiturnaukseen. Joukkue ei ole vielä perunut osallistumistaan IEM-turnaukseen, joka edellyttää yhdysvaltalaisjoukkueen matkustamista Eurooppaan juuri ennen joulua.­

25.11.2020 20:02

Vuoden 2020 viimeisen Counter-Strike-turnauksen IEM: Global Challengen kaikki kahdeksan osallistujaa ovat viimeinkin selvillä. Turnaus pelataan netissä 15.–20.12.

Puolen miljoonan dollarin superturnaukseen osallistuvat muun muassa HLTV:n maailmanlistan kärkinelikko Vitality, Heroic, Na`Vi ja Astralis. Haastajia ovat FURIA, Complexity, Evil Geniuses ja yllätysnimi Chaos.

Yhdysvaltalainen Chaos nousi turnaukseen mukaan voitettuaan IEM Beijing -nettiturnauksen viime viikonloppuna. Chaos voitti turnauksen välierissä Evil Geniusesin, joka oli niin ikään välierissä pudonneen Team Liquidin tavoin turnauksen voittajasuosikki.

Chaos on turnauksen ylivoimaisesti vähiten tunnettu nimi, vaikka joukkue on HLTV:n maailmanlistalla noussut jo 20 parhaan joukkoon. Korona-ajan vaihtelevien tulosten ja nettiin siirtyneiden pelien takia joukkueen nousu ei ole kuitenkaan saanut kovin suurta näkyvyyttä.

IEM Global Challenge alkaa lohkovaiheella, jossa joukkueet jaetaan kahteen ryhmään. Lohkojakoa ei ole vielä julkistettu. Molemmista lohkoista etenee jatkoon kaksi joukkuetta, jotka tarvitsevat kaksi voittoa. Pudotuspelit pelataan perinteiseen tyyliin, eli pelit päättyvät tappiolla.

Alun perin kahdeksan joukkueen turnaus piti pelata studiossa Saksassa, mutta koronatilanteen takia pelit siirrettiin nettiin. CS:n huippujoukkueet ovat pelanneet edellisen kerran samassa tilassa maaliskuun aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?