Aleksi ”allu” Jalli listasi kaikkien aikojen parhaat CS 1.6 -pelaajat – kärjessä tutut nimet, mutta mukaan mahtui myös erikoinen suomalaisnimi - Esports - Ilta-Sanomat

Aleksi Jalli listasi kaikkien aikojen CS 1.6 -pelaajat – mukana yllättävä suomalaisnimi

Aleksi ”allu” Jallin top5-listalle ylsi neljä legendaa ja hieman yllättävä, mutta hyvin tuttu suomalaisnimi.

ENCE-pelaajan Aleksi ”allu” Jallin mielestä 33-vuotias puolalainen Filip ”NEO” Kubski on kaikkien aikojen paras pelaaja CS 1.6 -versiossa.­

25.11.2020 10:11

Suomalainen Counter-Strike-legenda ja nykyisin ENCEä edustava Aleksi ”allu” Jalli on listannut Twitterissä suosikkipelaajansa CS 1.6 -versiosta.

Jalli kysyi Twitterissä yli 150 000 seuraajaltaan, kuka on heidän mielestä kaikkien aikojen paras CS 1.6 -version pelaaja. Kyseistä versiota pelattiin 2000-luvun alkupuolelta vuoteen 2012 asti, kunnes nykyisin pelattava Global Offensive -versio korvasi klassikon.

Vastauksissa toistuivat useat samat nimet: Patrik ”f0rest” Lindberg, Yegor ”markeloff” Markelov, Filip ”NEO” Kubski, Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund, Abdisamad ”SpawN” Mohamed, Raphael ”cogu” Camargo, Emil ”HeatoN” Christensen...

Monien mielestä kaksi kaikkien aikojen suurinta olivat ruotsalainen Lindberg ja puolalainen Kubski, jotka menestyivät pelissä pidemmällä ajanjaksolla erinomaisesti. Molemmat kilpailevat yhä ja ovat menestyneet myös pelisarjan uusimmassa osassa.

Patrik ”f0rest” Lindberg (toinen oikealta) on monien mielestä kaikkien aikojen CS-pelaaja kaikki peliversiot huomioiden. Kuvassa NiP-pelaajat poseeraavat Copenhagen Games -mestaruuspokaalin kanssa keväällä 2014.­

Suomalaispelaajista esille nostettiin vastauksissa muun muassa veljekset Tomi ”lurppis” Kovanen ja Niko ”naSu” Kovanen, Juuso ”contE” Sajakoski, Marko ”zet0r” Tikkanen ja Timi ”aslak” Verkkoperä.

Jalli paljasti myös oman top5-listansa, jonka kärkikaksikko ei tullut yllätyksenä. 28-vuotias Jalli pitää Kubskia pelin kaikkien aikojen pelaajana ennen Lindbergiä, jonka kanssa suomalaispelaaja pelasi NiPissä vuonna 2015.

Kubskin ja Lindbergin jälkeen listalla tulivat Alesund, Yegor Markelov ja Joona ”natu” Leppänen. CS:ää vuodet 2003–15 ammattilaistasolla pelannut Leppänen on nykyisin ENCEn markkinointipäällikkö.

Jallin listalla oleva Leppänen selvästi muiden valinnoista poikkeava nimi, ja se on mahdollisesti lisätty huumorilla. Duncan Shieldsin vuonna 2012 julkaisemalla Suomen parhaat CS 1.6 -pelaajat -listalla Leppänen sijoittui nimittäin vasta kuudenneksi.

Team Curse kilpailemassa Ruotsissa vuonna 2012. Kuvassa vasemmalta: Jonas ”ScurK” Finnilä, Timo ”REFLEX” Rintala, Aleksi ”allu” Jalli, Joona ”natu” Leppänen ja Niko ”naSu” Kovanen.­

Jallia ennen saman kysymyksen parhaista 1.6-pelaajista oli esittänyt tismalleen samalla tavalla kirjoittaen Owen ”smooya” Butterfield. Jalli on mitä todennäköisemmin inspiroitunut brittipelaajan twiitistä, sillä keskenään hyvin toimeen tuleva kaksikko on viime aikoina pelannut runsaasti yhdessä FPL-palvelun otteluita.

Myös Butterfieldin twiitin vastauksissa eniten arvostusta saivat Kubski ja Lindberg. Oman mielipiteensä esitti myös 1.6:n suurimpiin nimiin lukeutuva Alesund, joka totesi huumorilla hänen itsensä olleen paras.

Toisessa vakavammassa twiitissään Alesund sanoi kuitenkin ainoan oikean valinnan olevan Kubskin ja Lindbergin välillä. Samaa mieltä oli myös Fnaticin entinen kapteeni Patrik ”cArn” Sättermon, joka pelasi vuosia Lindbergin rinnalla ja myös useasti molempia vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?