Kohun keskelle joutuneen T1-pelijoukkueen pomo pyysi anteeksi faneilta – kertoi myös tehneensä rikosilmoituksen - Esports - Ilta-Sanomat

Kohun keskelle joutuneen pelijoukkueen pomo pyysi anteeksi faneilta – ja sanoi tehneensä rikosilmoituksen

T1-organisaation pomo pyysi anteeksi niin joukkueen faneilta kuin myös selostajalta, jonka isoäiti sai myös oman osansa nettiräksyttäjien vihasta.

T1:n toimitusjohtaja Joe Marsh on esittänyt julkisen anteeksipyynnön organisaation faneille sekä kohuun mukaan vedetylle selostajalle.­

24.11.2020 14:47

T1-organisaation legendaarinen LoL-joukkue joutui marraskuun alussa somemyrskyn keskelle, kun huhut joukkueen uusista valmentajista lähtivät leviämään. Fanit olivat kaikkea muuta kuin tyytyväisiä huhuttuihin nimiin.

Lopulta kumpikaan huhutusta nimestä ei päätynyt joukkueen valmentajaksi, mutta T1:n olematon reagointi huhuihin ja tilanteeseen suututti lukuisat LoLin seuraajat.

Nyt T1:n toimitusjohtaja Joe Marsh on pyytänyt anteeksi ja kommentoinut kohua Twitterissä.

Marsh kirjoittaa hänellä olleen aina yksi ja sama tavoite T1:ssä: voittaa maailmanmestaruuksia. Kaikki päätökset tehdään tätä tavoitetta ajatellen. Tämä huomioiden hän on ollut pettynyt ja surullinen, että ennen niin yhtenäinen T1-fanikunta on jakautunut kahtia.

Kolmesti LoLin maailmanmestaruuden voittanut T1 jäi tänä vuonna MM-kisojen ulkopuolelle. Marshin mukaan joukkueen suorituksiin vaikuttivat muun muassa pelaamisen ulkopuoliset asiat, kuten erilaiset kuvaukset, joita pitää joskus sopia jopa kuukausia etukäteen.

– Ymmärrän pettymyksen. Tulevina viikkoina keskustelen valmentajaryhmämme kanssa optimaalisesta suoritustavasta joukkueen jatkoa ajatellen. Olemme kuitenkin kilpajoukkue, joka haluaa ennen kaikkea voittaa. Olen pahoillani, jos olemme antaneet kuvan, ettei fokus ole ollut täysin voittamisessa, Marsh kirjoitti.

Toimitusjohtaja pyysi myös anteeksi T1-pelaajalta Lee ”Effort” Sang-holta sekä LoL-joukkueen valmentajaksi huhutulta, mutta lopulta fanien vihan kohteeksi joutuneelta Nick ”LS” De Cesarelta.

– Ajan kuluessa olen tajunnut, että epäonnistuin julkisesti puolustamaan De Cesarea ja T1-faneja olemalla hiljaa. Yhdessä [T1:n] henkilökunnan kanssa selvitimme asiaa kulissien takana, mutta minun olisi pitänyt puhua julkisesti aiemmin, Marsh totesi kirjoituksessaan.

Selostajana tunnetuksi tulleen De Cesaren lisäksi fanien raivosta kärsivät muun muassa tämän läheiset, kuten isoäiti. Marshin mukaan hän on yhdessä De Cesaren kanssa tehnyt rikosilmoituksen isoäidin häirinnästä.

Aiemmin tapauksen osalta hiljaa pysytellyt De Cesare on jakanut Twitterissä Marshin kirjoituksen. De Cesare on myös julkaissut YouTubessa videon, jossa hän kertoo aloittaneensa T1:llä sisällöntuottajana.

Videolla T1:n uusi vahvistus kommentoi myös organisaation fanien toimintaa. De Cesare sanoi videolla T1-faneja kohtaan esitetyn kritiikin olleen osittain aiheetonta, koska nämä ovat vain sitoutuneita joukkueeseen.

Monet LoL- ja T1-fanit ovat ihmetelleet Twitterissä ja Redditissä Marshin ja De Cesaren kommentteja, koska kokevat niiden puolustelevan äänekkäimpien T1-fanien asiatonta käytöstä. Useat kommentoijat ovat puolestaan iloinneet, että molemmat osapuolet ovat nyt reagoineet tilanteeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?