Tarkkana, CS-pelaajat – törkeä huijaus ENCEn nimissä

YouTubeen ladatulla videolla yritetään huijata pelaajia käyttäen hyväksi ENCEn nimeä ja brändiä.

ENCEn nimeä ja brändiä käytetään YouTubessa pyörivässä huijauksessa, johon langenneiden pelaajien Steam-pelitunnusten skinit viedään.

24.11.2020 11:59

Suomen tunnetuimman esports-organisaation ENCEn nimellä yritetään huijata Counter-Strike-pelaajia YouTubessa. ENCE varoitti asiasta Twitterissä ja Instagramissa, joissa organisaatiolla on yli 70 000 ja 95 000 fania.

YouTubeen ladatulla videolla, jolle on ostettu kohdennettua mainontaa, kerrotaan ENCEn jakavan peräti 125 onnekkaalle kalliita puukkoskinejä suosittuun räiskintäpeliin.

Video on ladattu YouTube-tilille, joka käyttää ENCEn nimeä ja vanhaa logoa. Huijausvideo on tehty englanniksi ja siinä puolestaan käytetään ENCEn CS-joukkueen vanhan kokoonpanon joukkuekuvaa.

Arvontaa varten pelaajan pitää kirjautua Steam-tunnuksellaan ulkopuoliselle arvontasivustolle, joka todellisuudessa tyhjentää pelaajan pelitilin kaikista tämän omistamista skineistä.

Tämäntyyppiset huijaukset ovat hyvin yleisiä CS-piireissä, koska skinien hinnat yltävät jopa tuhansiin euroihin.

Ilta-Sanomat on nähnyt kuvakaappauksia, joiden perusteella huijaukseen ovat langenneet jo monet pelaajat. Pelkästään maanantaina viestejä liittyen huijaukseen tuli useita kymmeniä, kertoo ENCEn markkinointipäällikkö Joona Leppänen IS:lle.

Esportsissa erilaiset arvonnat, joissa jaetaan tuotteiden lisäksi esimerkiksi juuri CS-skinejä, ovat hyvin suosittuja. Arvontoja järjestävät turnausjärjestäjien lisäksi joukkueet ja pelaajat, mutta osallistumiseen ei vaadita Steam-tunnuksella kirjautumista mihinkään.

Vasemmalla ENCEn vanha logo, joka löytyy myös huijausvideosta ja -sivustolta. ENCE otti oikealla puolella näkyvän logon käyttöön elokuussa 2020.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?