CS-tähti Robin ”Flusha” Rönnquist tuomittiin veropetoksesta – sai kymmenien tuhansien maksut ja yhteiskuntapalvelua - Esports - Ilta-Sanomat

CS-tähti tuomittiin veropetoksesta – kymmenien tuhansien maksut ja yhteiskuntapalvelua

Robin ”Flusha” Rönnquist joutuu maksujen lisäksi suorittamaan 120 tunnin edestä yhteiskuntapalvelua.

27-vuotias Robin Rönnquist (kuvassa vasemmalla) ei ollut ilmoittanut oikein vuoden 2015 tulojaan. Maksettavaa tuli kymmenien tuhansien edestä.­

20.11. 16:00

Ruotsalainen Counter-Strike-pelaaja Robin ”Flusha” Rönnquist on tuomittu veronkierrosta, uutisoi ruotsalainen Fragbite.

Fragbiten uutisen mukaan ei ollut ilmoittanut vuonna 2015 verottajalle palkintorahoina tienaamiaan tuloja 1 041 536 Ruotsin kruunun edestä (noin 102 000 €).

Syyttäjän mukaan Rönnquistin olisi pitänyt ymmärtää palkintorahojen laskettavan osaksi tuloja. Rönnquist on myöntänyt jättäneensä asianmukaiset verot maksamatta, mutta asiakirjojen mukaan kiistänyt toimineensa tarkoituksella.

Oikeus määräsi 27-vuotiaan pelaajan maksamaan vuoden 2015 puuttuvat verot, jotka ovat kymmeniä tuhansia, sekä 40 prosentin lisämaksun (vajaat 20 000 euroa). Neljän kuukauden vankeusrangaistuksen sijaan pelaajaa joutuu suorittamaan 120 tuntia yhteiskuntapalvelua. Hänet määrättiin myös maksamaan 80 euroa vastaava summa Ruotsin rikosuhrien järjestölle.

Pelaaja kieltäytyi kommentoimasta asiaa Fragbitelle.

Rönnquist on yksi CS:n uusimman version eli Global Offensiven tunnetuimmista nimistä. Kolmesti major-arvoturnauksen voittanut pelaajaa edustaa nykyisin Fatic-joukkuetta, jonka lisäksi hän on pelannut Godsentissä ja Cloud9:ssä.

Esports Earnings -sivuston mukaan Rönnquist on voittanut palkintorahaa urallaan noin 720 000 euron edestä. Palkka- ja muina tuloina hän on tienannut seitsemän vuoden ammattilaisuran aikana satoja tuhansia.

Fnatic on tällä hetkellä HLTV:n maailmanlistan sijalla 12. Joukkue pelaa parhaillaan Flashpoint 2 -miljoonaturnausta, joka on ruotsalaisjoukkueen vuoden viimeinen koitos. Fnatic varmisti torstaina pudotuspelipaikan voittamalla Dignitasin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?