LoLin siirtorumba alkoi jättikaupalla – suomalaiselle Matti Sormuselle merkittävä sopimus - Esports - Ilta-Sanomat

LoLin siirtorumba alkoi ennätyskaupalla – suomalaiselle Matti Sormuselle merkittävä sopimus

Siirtorumban ykkösnimi on kroatialainen Luka ”Perkz” Perković, jonka uran huhutaan jatkuvan Yhdysvalloissa. 24-vuotias suomalaispelaaja Matti Sormunen puolestaan tekee paluun Euroopan ykkössarjaan.

Matti ”Whiteknight” Sormunen on tällä hetkellä ainoa suomalaispelaaja LEC-liigassa. Sormunen teki kaksivuotisen sopimuksen Astralis-joukkueen kanssa.­

18.11. 20:31

Maailman suurimman kilpapelin League of Legendsin vuosittainen siirtorumba alkoi Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä. Isoja siirtoja on nähty jo useampi, uutisoi muun muassa Inven Global.

Euroopan ykkösjoukkue G2 Esports vahvisti pian siirtoikkunan avautumisen jälkeen Luka ”Perkz” Perkovićin jättävän joukkueen. 22-vuotias Perković pelasi joukkueen kanssa yhdeksässä Euroopan-liigafinaalissa, joista G2 voitti kahdeksan.

Kansainvälisissä turnauksissa G2 menestyi Perkovićin kanssa erinomaisesti. Joukkue voitti MSI-turnauksen vuonna 2019 ja ylsi samana vuonna Worlds-nimisten MM-kisojen finaaliin ja kahdesti välieriin (2018, 2020).

Eri lähteiden mukaan pelin suurimpiin tähtiin lukeutuvan Perkovićin ura jatkuu yhdysvaltalaisessa Cloud9-joukkueessa. Siirtoa pidetään kirkossa kuulutettuna, mutta Cloud9 ei ole vielä vahvistanut pelaajakauppaa.

Sopimuksen spekuloitu ulosostohinta tekee siirrosta ylivoimaisesti esports-historian kalleimman. Aiemmin ESPN:lle työskennellyt Jacob Wolf kertoi viime viikolla Twitterissä Perkovićin sopimuksen ulosostohinnan olleen vajaat viisi miljoonaa dollaria. Tällä viikolla hän vahvisti osapuolten päässeen sopuun siirron yksityiskohdista.

Uutta pelaaja etsivä G2 on huhujen mukaan ruotsalaisen Fnatic-ikoni Martin ”Rekkles” Larssonin perään. 5,5 vuotta Fnaticia edustanut ruotsalainen on tällä hetkellä vapaa agentti, mutta hänen väitetään keskustelevan vain G2:n ja Fnaticin kanssa.

Suomalainen Matti ”Whiteknight” Sormunen, 24, on yksi uusista Euroopan-huippuliigan eli LECin pelaajista. Sormunen edustaa ensi vuonna LEC-sarjassa Astralis-joukkuetta, joka pelasi vielä viime kauden nimellä Origen.

Lähes kaksi vuotta BIG-joukkuetta edustanut Sormunen pääsee nyt kolmannen kerran näyttämään taitojaan Euroopan parhaimpia vastaan. Hän on aiemmin pelannut LEC-liigaa edeltäneessä LCS EU -sarjassa kuukauden ajan kesällä 2013 ja kaksi kautta vuonna 2018.

Sormusen joukkuetoverit tulevalla kaudella ovat venäläinen Nikolay ”Zanzarah” Akatov, norjalainen Erlend ”Nukeduck” Holm ja ruotsalaiset Jesper ”Jeskla” Klarin sekä Hampus ”promisq” Abrahamsson. Sormusen sopimus on kaksivuotinen.

Astraliksen kokoonpanosta ei löydy varsinaisia tähtinimiä, joten joukkueen uskotaan kilpailevan keväällä häntäpään sijoituksista.

Siirtoruletti koskettaa käytännössä kaikkia joukkueita ympäri maailmaa, mutta eniten huomiota saavat Euroopan LEC-sarja, Pohjois-Amerikan LCS-liiga ja Etelä-Korean LCK.

Monet joukkueet erityisesti LCS:sä ovat laittaneet kokoonpanonsa uusiksi. Mielenkiintoisimmat huhut koskevat Cloud9:n lisäksi TSM:ää, joka on hankkimassa varsinaisen yllätysnimen. TSM:n huhutaan neuvottelevan Shuo-Chieh ”SwordArT” Hunin kanssa. Taiwanilaispelaaja kilpaili vielä pari viikkoa sitten MM-finaalissa osana Suning-joukkuetta, muttei tehnyt jatkosopimusta vaan loikkasi vapaaksi agentiksi.

Shuo-Chieh ”SwordArT” Hu pelasi vielä muutama viikko sitten MM-finaalissa osana Suning-joukkuetta. Nyt vapaan agentin uskotaan jatkavan uraansa yhdysvaltalaisessa TSM-joukkueessa.­

LCS-liigan ykkösnimiin lukeutuvaa Team Liquid -joukkuetta viimeisen vuoden edustanut Mads ”Broxah” Brock-Pedersen on puolestaan CLG-joukkueen uusi tähti.

Kolmesti maailmanmestaruuden voittanut, mutta tänä vuonna heikommin pelannut korealainen T1, on myös tehnyt peliliikkeitä. Joukkue on tehnyt sopimuksen vasta 18 vuotta täyttäneen Ryu ”Keria” Min-seokin kanssa.

T1 kaappasi myös maailmanmestaruuden juuri voittaneen DAMWON Gaming -joukkueen valmentajakaksikon Lee ”Zefa” Jae-Minin ja Yang ”Daeny” Dae-inin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?