Jere Salon yllätysilmoitus sähköisti CS-piirit – ”Veikkaan, ettei paluuta tulla näkemään”

CS-piirien kuumin puheenaihe juuri nyt on Jere Salon, 18, ilmoitus vetäytyä tauolle ja aloittaa asepalvelus tammikuussa 2021.

Jere Salo, 18, hakee uutta motivaatiota pelaamiseen aloittamalla tammikuussa asepalveluksen.

17.11.2020 20:02

ENCEn Counter-Strike-joukkueen luottonimi Jere ”sergej” Salo ilmoitti tänään jättäytyvänsä pitkälle tauolle motivaatio-ongelmien takia.

Viimeiset 2,5 vuotta ENCEssä pelannut ja viime vuonna maailman 13. parhaaksi pelaajaksi koko maailmassa valittu Salo lähtee etsimään uutta peli-intoa tammikuussa 2021 alkavasta asepalveluksesta. Salo on poissa pelikentiltä ainakin puoli vuotta, mahdollisesti pidempään.

18-vuotiaan Salon yllätysilmoitus on noussut kuumaksi puheenaiheeksi CS-piireissä. Uutinen nousi muun muassa Redditin CS-alueen kärkeen ja keräsi nopeasti satoja kommentteja HLTV:ssä. Ilmoitukseen on reagoitu vaihtelevasti.

– Jeren motskarista loppu bensa jo toistamiseen. Veikkaan itse, ettei CS-serverille paluuta ei tulla enää näkemään, vaan ura paketoidaan tähän vuoteen, CS-selostaja Timo Pölkki kommentoi asiaa Twitterissä.

CS-selostaja Chad ”SPUNJ” Burchill totesi twiitissään ilmapiirin ENCE-leirissä olevan tällä hetkellä varmasti hyvin synkkä. Elisan CS-lähetyksistä tuttu Tomi ”toMi” Pitkänen puolestaan sanoi ENCEllä olevan isoja vaikeuksia, mutta lainapelaaja Tuomas ”SADDYX” Louhimaan olleen hyvä poiminta.

ENCEn twiitti Salon ilmoituksesta keräsi myös paljon kommentteja.

– Onko Aleksin [Virolaisen] lähdön jälkeen tullut mitään valon pilkahdusta paremmasta ENCEltä?

– Ei muutako aamuja sitten vaan.

– Näki sen jo tunneistakin, ettei cs kiinnosta tällä hetkellä. Täysin oikea ratkaisu joukkueelle. Aamuja Salolle.

– Olihan tuo odotettavissa. Näkee kaverin naamalta, ettei maistu.

– Haluun uskoa et näistä vaikeuksista noustaan, mutta ei tämä kyllä vahvalle näytä... Toivotaan että ensi vuonna nähdään vanha kunnon tähtipelaaja sergej, mikäli 6:n kuukauden intti siis.

Redditissä monet pitivät Salon päätöstä hyvänä, koska tämä on vielä niin nuori. Osa kuitenkin ihmetteli, miten 18-vuotias ei voi olla motivoitunut pelaamaan päivästä toiseen tietokonepeliä.

– Onko RK:n spray patterni kuinka lähellä AK:ta?

– Mitä ihmettä? No, hän kyllä suoriutui huonosti, mutta on tämä silti surullista.

– Iso menetys ENCElle.

– Vaati vain yhden väärän siirron, ja kaikki muut kaatuvat kuin dominot.

18-vuotias Salo ei pelaa enää ENCEn kanssa joukkueen vuoden viimeisessä turnauksessa, joka on 30.11.–6.12. pelattava DreamHack Masters Winter. Salon paikan ottaa SJ Gamingistä turnauksen ajaksi lainattu Tuomas ”SADDYX” Louhimaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?