ENCEn ”nuori osuja” Jere Salo, 18, jää pitkälle tauolle

Viime vuoden 13. parhaaksi CS-pelaajaksi maailmassa valittu Jere ”sergej” Salo jättäytyy pitkälle tauolle.

Jere ”sergej” Salo, 18, on sivussa ainakin puoli vuotta asepalveluksen takia.

17.11.2020 11:34

ENCEn Counter-Strike-joukkuetta viimeiset 2,5 vuotta edustanut Jere ”sergej” Salo, 18, jää pitkälle tauolle. Salo aloittaa tammikuussa 2021 asepalveluksen, jonka takia hän on sivussa vähintään puoli vuotta.

– Motivaation kanssa on ollut ongelmia. Tässä kohtaa on hyvä käydä suorittamassa intti pois alta, Salo kommentoi lyhyesti ja ytimekkäästi IS:lle.

Salo ei pelaa enää ENCEn kanssa joukkueen vuoden viimeisessä turnauksessa, joka on DreamHack Masters Winter (30.11.–6.12.). Salon tilalla DreamHackissä pelaa 19-vuotias Tuomas ”SADDYX” Louhimaa, joka on lainalla SJ Gaming -joukkueesta 20.11.–6.12. välisen ajan.

Tuomas ”SADDYX” Louhimaa korvaa Salon kuun lopussa alkavassa DreamHack-turnauksessa.

Salon lisäksi ENCEstä on sivussa lokakuussa määrittelemättömän pituiselle sairauslomalle jättäytynyt Jani ”Aerial” Jussila. 18-vuotiaan Salon tilannetta ja sopimusta katsotaan uudestaan asepalveluksen aikana. Nuoren pelaajan sopimus ENCEn kanssa on voimassa vuoden 2021 loppuun asti.

18-vuotiaan huippunimen viimeinen turnaus ennen taukoa oli IEM Beijing, jossa ENCE jäi jaetulle viimeiselle sijalle suoraan kahdella tappiolla. Joukkueella on tällä hetkellä alla kahdeksan ottelun tappioputki.

ENCEn CS-joukkueeseen kuuluvat Salon siirryttyä sivuun Aleksi ”allu” Jalli, Miikka ”suNny” Kemppi, Elias ”Jamppi” Olkkonen, kuun alussa kaksivuotisen sopimuksen tehnyt Joonas ”doto” Forss, valmentaja Eetu ”sAw” Saha sekä analyytikko Slaava ”Twista” Räsänen. Joukkue käy parhaillaan läpi vaihtoehtoja ensi vuoden kokoonpanoa ajatellen.

Salo on nuoresta iästään huolimatta palkintorahaa arviolta reilut 185000 euroa.

18-vuotiaan Salon (s. 1.3.2002) motivaatiosta on riittänyt puhetta jo pidemmän aikaa. Jo vuoden 2017 lopulla pelatessaan HAVUssa hän jättäytyi tauolle, joka kesti lopulta muutaman kuukauden. HAVUn sijaan hän palasi pelikentille ENCEn kokoonpanossa.

ENCEn riveissä huippulahjakas Salo nousi maailman parhaimpien joukkoon. Hänen huimat suorituksensa poikivat myös kaikkien aikojen suomalaissijoituksen HLTV:n vuosittain julkaistavalla top20-pelaajat listalla.

HLTV valitsi Salon viime vuoden 13. parhaaksi pelaajaksi koko maailmassa. ENCEn suoritukset lähtivät viime syksynä laskuun, mikä on näkynyt myös nuoren pelaajan pelivireessä.

Viime vuonna Salon rating oli 1,13 ja impact (vaikutusteho) 1,12. Koronavuoden osalta rating näyttää nyt lukemaa 0,98 ja impact on vain 0,89. Ilta-Sanomat uutisoi Salon tämän vuoden suoritustasosta laajemmin heinäkuussa.

Heinäkuussa Salon peliä kommentoi IS:lle muun muassa CS-asiantuntija Roope ”Robu” Leppänen, jonka mielestä pelaaja ei ollut löytänyt parasta mahdollista paikkaa uudistuneesta ENCEstä.

– Mielestäni Salon pelistä on hävinnyt jonkin verran tappajan vaistoa. Hän ottaa vähemmän avaustaisteluita kuin ennen, eikä itseluottamus selkeästi ole paikallaan, Leppänen kommentoi.

Muun muassa ”nuori osuja” -lempinimellä tunnettu pelaaja hakee vauhtia asepalveluksesta.

Salon suoritustasoa kommentoi alkusyksystä myös joukkuetoveri Aleksi ”allu” Jalli, joka tosin muistutti ettei hän voi puhua suoraan nuoren osujan puolesta. Jalli uskoi tilastoromahduksen olevan usean asian summa.

– Uskoisin negatiivisen mediajulkisuuden ja ihmisten käyttäytymiseen meitä kohtaan vaikuttaneen aika paljon itsevarmuuteen ja haluun pelata.

28-vuotiaan Jallin mielestä yksikään ihminen ei pystyisi suoriutumaan parhaalla mahdollisella tavalla tilanteessa, jossa ENCE oli viime syksynä. Hän sanoi uskovansa tulevaisuudessa Salon ”nousevan vanhalle tasolleen ja olemaan vielä paljon parempi 110 prosentin varmuudella”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?