HAVU jatkaa kovasta takaiskusta huolimatta CS:sä – teki jo sopimuksen yhden uuden pelaajan kanssa - Esports - Ilta-Sanomat

HAVU jatkaa CS:ää ryöstökalastuksesta huolimatta – löysi jo yhden uuden pelaajan

HAVU Gamingin CS-joukkue on jo löytänyt yhden uuden pelaajan, mutta uusi kokoonpano esitellään kerralla vasta myöhemmin.

HAVU-valmentaja Taneli ”disturbed” Veikkola lupaa leukojen loksahtavan uuden kokoonpanon tultua julki.­

5.11. 12:15

Suomen kärkinimiin Counter-Strikessa jo vuosia lukeutunut HAVU Gaming -joukkue on menettänyt kaksi pelaajaa, kun Joonas ”doto” Forss ja Eetu ”sAw” Saha edustavat jatkossa ENCEä.

HAVUn CS-joukkueeseen kuuluvat vaihdoksen seurauksena enää Lasse ”ZOREE” Uronen, Olli ”sLowi” Pitkänen ja Sami ”xseveN” Laasanen, joka ostettiin elokuussa ENCEstä. Joukkuetta valmentaa Taneli ”disturbed” Veikkola.

Organisaation julkaisemassa tiedotteessa sanotaan HAVUn jatkavan CS:n parissa isoista menetyksistä huolimatta. Yhden uuden pelaajan kanssa on tehty jo sopimus, mutta viimeistä palaa etsitään vielä.

HAVUn uusi kokoonpano esitellään vasta, kun kaikki viisi pelaajaa ovat selvillä. Tiedotteessa valmentaja Veikkola sanoo useiden leukojen loksahtavan, kun uudet pelaajat kerrotaan.

Suomen parhaimpiin pelinjohtajiin lukeutunut Saha pelasi HAVUssa peräti 2,5 vuotta. Sinä aikana hän johdatti joukkueen useaan suomiturnauksen voittoon sekä kansainvälisiin turnauksiin. Saha oli myös hetken aikaa poissa pelikentiltä alkuvuonna 2019, kun hän valmensi HAVUn CS-joukkuetta.

Forss ehti edustaa HAVUa vain vuoden ennen ENCEn yhteydenottoa. Forssin kanssa HAVU onnistui nousemaan kilpailemaan kansainvälisiin turnauksiin, joissa läpimurto jäi pienestä kiinni.

HAVUn CS-joukkueen parhaat hetket osuivat koronakevääseen. Flashpoint-miljoonaliigasta napattu kolmas sija nosti HAVUn huhtikuussa HLTV:n maailmanlistan sijalle 21.

Flashpoint-menestyksen jälkeen HAVU menestyi keväällä lisäksi eri nettiturnauksissa, voittaen esimerkiksi BLAST Risingin, mutta ei päässyt silti kilpailemaan kovimpia nimiä vastaan. Kesätauon ja elokuun pelaajavaihdoksen jälkeen HAVU on ollut maailmanlistalla sijoilla 30–50.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?