ENCE ilmoitti CS-muutoksista – hankki uuden pelaajan ja valmentajan

Joonas ”doto” Forss liittyy ENCEn CS-joukkueen vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. ENCE on esitellyt myös uuden päävalmentajan.

Joonas ”doto” Forss, 24, on ENCEn CS-joukkueen uusi pelaaja. ENCE ilmoitti samalla uudesta valmentajasta.

ENCE on ilmoittanut tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Counter-Strike-pelaaja Joonas ”doto” Forssin kanssa.

Forss siirtyy ENCEn riveihin kilpailevasta HAVU Gaming -joukkueesta, jota hän ehti edustaa reilun vuoden. Siirtosummaa ei kerrottu.

24-vuotias Forss nousi Suomen kärkinimien joukkoon keväällä 2019 liittyessään KOVA Esportsiin. Sieltä hän siirtyi viime syksynä HAVU Gamingiin, joka ylsi tänä vuonna maailmanlistalla parhaimmillaan sijalle 21. Forssin parhaaksi saavutukseksi HAVUn riveissä jäi keväinen Flashpoint-liigan kolmas sija.

HAVU ei ole vielä kertonut Forssin ja Sahan korvaajia. Taneli ”disturbed” Veikkolan valmentamassa HAVUssa pelaavat Olli ”sLowi” Pitkänen, Lasse ”ZOREE” Uronen ja Sami ”xseveN” Laasanen.

ENCEn julkaisemalla videolla Forss kertoo yllättyneensä organisaation yhteydenotosta, mutta tajunneensa heti kyseessä olevan erikoislaatuinen tilaisuus Suomen tunnetuimmassa CS-joukkueessa. Päätös vaihtaa joukkuetta oli vaikea, mutta tarpeellinen uran jatkuvuuden kannalta.

Forss korvaa ENCEn kokoonpanossa alkuun Jani ”Aerial” Jussilan, joka jäi lokakuussa määrittelemättömän pituiselle sairauslomalle. ENCE ei ole kommentoinut suunnitelmiaan kuuden pelaajan kokoonpanon osalta.

ENCEssä pelaavat Forssin ja Jussilan lisäksi Aleksi ”allu” Jalli, Jere ”sergej” Salo, Miikka ”suNny” Kemppi ja major-pelikiellossa oleva Elias ”Jamppi” Olkkonen.

Jussilalla, Jallilla, Salolla ja Kempillä on sopimukset vuoden 2021 loppuun. Olkkonen liittyi kokoonpanoon huhtikuussa 2020 kaksivuotisella sopimuksella.

ENCEn GM Niklas Ojalainen kertoo Ilta-Sanomille haastavan koronavuoden heijastuneen myös ENCEn toimintaan. Tahtotila on yhä pärjätä mahdollisimman hyvin, joten turhaan ei pelaajia joukkueeseen hankita tai siitä poisteta.

– Forss hankittiin joukkueeseemme, koska uskomme hänen sopivan siihen hyvin. Majorit karsintoineen ovat iso osa CS-kalenteria, ja totta kai hän tulee kanssamme myös niissä pelaamaan, Ojalainen kertoo IS:lle.

Ojalainen ei kommentoi huhuja, joiden mukaan ENCE olisi kiinnostunut Godsent-joukkueen suomalaistähdestä Jesse ”zehN” Linjalasta. Ojalaisen mukaan ENCE kyllä ilmoittaa, jos uusia sopimuksia on allekirjoitettu.

Forssin lisäksi ENCE on esitellyt uuden valmentajansa, pelaajauransa lopettaneen Eetu ”sAw” Sahan. 28-vuotias Saha liittyy ENCEn vahvuuteen Forssin tavoin HAVUsta, mutta ilman siirtokorvausta. ENCE ei kommentoinut sopimuksen pituutta.

Saha edusti HAVU-joukkuetta 2,5 vuotta. Pelinjohtajana toiminut Saha kokeilee siipiään valmentajana nyt toista kertaa. Hän valmensi HAVUa noin kahden kuukauden ajan alkuvuodesta 2019, mutta teki kuitenkin nopeasti paluun pelikentille.

Eetu ”sAw” Saha on ENCEn uusi päävalmentaja. Sahalla on aiempaa valmentajakokemusta kahden kuukauden edestä alkuvuodelta 2019.

ENCE on ollut ilman päävalmentajaa syyskuun alkupuolelta asti, jolloin joukkuetta aiemmin valmentanut Slaava ”Twista” Räsänen hyllytettiin huijauskohun seurauksena. Syyskuun lopussa Räsänen sai 15 kuukauden toimitsijakiellon, jonka seurauksena hänet siirrettiin analyytikoksi.

Uudistunut ENCE debytoi perjantaina 13.11. Joukkue kohtaa tuolloin IEM Beijing -turnauksen B-lohkon avauskierroksella tanskalaisjätti Astraliksen. Sen lisäksi ENCE pelaa sen lisäksi vielä tänä vuonna DreamHack Masters Winter -turnauksessa 30.11.–6.12.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?