CS-supertähti Nikola ”NiKo” Kovačlöysi uuden osoitteen serkkunsa rinnalta – lajilegenda Olof ”olofmeister” Kajbjer palaa samalla FaZeen pitkän tauon jälkeen - Esports - Ilta-Sanomat

CS-supertähti loikkasi serkkunsa rinnalle – paikkaajaksi todellinen lajilegenda

Nikola ”NiKo” Kovačin siirto oli G2:n mukaan yksi CS-historian kalleimmista, mutta sopimuksen yksityiskohtia ei paljastettu.

Nikola ”NiKo” Kovač on jatkossa G2 Esportsin mies. Viimeiset 3,5 vuotta hän pelasi FaZe Clanissa.­

29.10.2020 16:05

Counter-Striken supertähti, 23-vuotias bosnialainen Nikola ”NiKo” Kovač, vaihtaa joukkuetta. Viimeiset kolme vuotta FaZe Clanin tähtisikermään kuulunut Kovač pukee päälleen jatkossa G2 Esportsin pelipaidan.

Kovačin yksi uusista joukkuetovereista on hänen serkkunsa Nemanja ”huNter-” Kovač, 21. Bosnialaiskaksikon lisäksi G2:ssa pelaavat serbialainen Nemanja ”nexa” Isaković ja ranskalaiset François ”AmaNEk” Delaunay, Audric ”JaCkz” Jug sekä Kenny ”kennyS” Schrub.

Tiedotteen mukaan Kovač siirto oli yksi CS-historian kalleimmista, mutta tarkempia tietoja, kuten sopimuksen kestoa tai siirtosummaa, ei kerrottu.

G2 pohtii ja kokeilee seuraavat viikot, miten kuuden pelaajan kokoonpanolla jatketaan. Uusi kokoonpano debytoi BLAST Premier -liigassa maanantaina 2.11. kello 20.30 brasilialaista FURIA-joukkuetta vastaan.

Kovač on yksi CS:n supertähdistä ja suosituimmista pelaajista. HLTV:n vuosittaiselle top20-pelaajalistalle hän on yltänyt neljästi (2016–19): Sijoitukset ovat olleet 11, 2, 3, ja viime vuonna taas 11.

Tähtinimen lähtö on kova isku FaZelle, jonka ensimmäinen peli ilman Kovačia on jo tänä iltana BLASTin lohkovaiheessa. FaZe kohtaa kello 20.30 saksalaisen BIGin.

FaZe pelaa ainakin BLASTin lohkovaiheen ottelut keväällä tauolle uupumuksen takia jättäytyneen ruotsalaislegendan Olof ”⁠olofmeister” Kajbjerin kanssa. FaZe ei ole vahvistanut, pelaako Kajbjer myös tulevassa IEM Beijing -turnauksessa 6.–22.11.

Kovačin lähtö ja Kajbjerin paluu eivät olleet ainoat FaZen kertomat uutiset: CS-joukkueen valmentaja Janko ”YNk” Paunović lähti bosnialaistähden kanssa samalla ovenavauksella.

FaZen CS-joukkueeseen kuuluvat tanskalainen Markus ”kjaerbye” Kjærbye, norjalainen Håvard ”rain” Nygaard, latvialainen Helvjis ”broky” Saukants sekä brasilialainen Marcelo ”coldzera” David.

Kahdesti HLTV:n maailman parhaaksi pelaajaksi valitsema David liittyi kokoonpanoon viime syksynä Kovačin ylipuhumana. DOT Esportsin haastattelussa 25-vuotias brasilialainen kommentoi ystävänsä lähtöä ja FaZen tulevaisuutta.

David sanoi haastattelussa Kovačin päätöksen olleen ammattimainen, joten ihmisten tulisi kunnioittaa sitä. Kaksikon välit ovat edelleen hyvät. Hän myös paljasti FaZen etsivän bosnialaistähden tilalle omistautunutta pelinjohtaja, jollainen FaZelta on puuttunut jo pitkään.

FaZen uudesta pelaajasta ei kannata odottaa uutisia ihan lähiaikoina. Davidin mukaan joukkueen nykyinen nelikko keskittyy loppuvuoden aikana vahvistamaan joukkuehenkeä.

Marcelo ”coldzera” David kertoi DOT Esportsin haastattelussa mieluisan uutisen faneille: FaZen tähtäimessä on todellinen pelinjohtaja, jollainen joukkueelta on puuttunut jo lähes kaksi vuotta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?